Sverre Bratberg hadde spent for sleder på dølen Myrdalssvarten og fjordingen Blakken og sto klar for å ta med de eldre på tur innover i skogen. De to hestene er vant til å ta med både yngre og eldre på tur og ventet tålmodig til alle var på plass.

Om ikke minnet fra gårsdagen er helt på plass, var det flere av de eldre som mintes oppvekst med gård og dyr da de fikk hilse på hestene.

– Vi hadde flere hester så jeg er godt vant med dem fra oppveksten, fortalte Dorthe Stramrud som vokste opp på Berger gård i Løten.

Også Sigrid Galaaen fikk fram klare minner fra oppveksten sin på Reiten gård ved Tynset da hun besøkte Myrdal.

– Vi hadde mange kyr, og jeg var alene med dem på setra fra jeg var konfirmant, kunne hun fortelle.

På Myrdal fikk de eldre en fin rundtur på vegen gjennom skogen, før det ble grilling og kaffe i de hyggelige gapahukene som Sverre Bratberg har satt opp.

Ann-Kristin Granerud, hjelpepleier på Klukstuen, var den som hadde fått i stand turen, og hun var veldig.

– De får masse frisk luft og mange inntrykk og vi ser at de koser seg. Vi har vært her på Myrdal tidligere og sett på kopplam og kaniner og det har vært fine opplevelser, sier Granerud.

SE VIDEO PÅ ......

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.