– Se på meg, se på meg, roper Hussein Mahmoud (18) og sparker fart så sparken skjener nedover Stortorget. En gang til, og denne gangen får herr lærer, Bernt Wold, den tvilsomme æren av å sitte på.

– Så morsomt, sier Hussein andpusten. Det er den første gangen i mitt liv jeg har prøvd noe sånt, sier han og gliser.

Sånn kan en spark lage et herlig avbrekk i en skoledag. Elevene som hadde det morsomt på torget, kommer fra mange ulike land, men har det til felles at de går på introduksjonsprogram og/eller på ungdomsskole på Hamar Læringssenter. Denne dagen tok Bernt Wold spark til jobben, og det var det en kollega til som hadde. Dermed ble det mulighet for å bruke snølaget som ligger igjen på torget etter Idrettsgalla-lørdagen.

Hussein Mahmoud kom fra Syria for 11 måneder siden og snakker allerede godt norsk. I gjengen som møttes på Stortorget er også to av søsknene hans, Hasan og Shirin. Ellers kommer ungdommene fra Afghanistan, Iran og Eritrea, og de forteller at de ikke er med på så mange aktiviteter etter skolen. Mubarak Ahmadyan fra Afghanistan er et unntak, han spiler både fotball og volleyball for lag i Hamar. Masoud Rahmani fra Afghanistan forteller at han har prøvd seg på ski på Gåsbu, og skøyter. – ski var vanskelig, jeg måtte bare gå rett fram. Men skøyter var enda vanskeligere, men jeg skulle gjerne ha prøvd igjen, sier han.

– Vi har jo denne bakken med snø, samt den islagte flata her på torget rett nedenfor skolen så det hadde vært morsomt for dem å prøve skøyter også, sier Bernt Wold.

Kanskje det er noen som har skøyter de kan få prøve?

SE BILDER PÅ www.h-a.no

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00