– Jeg har prøvd det før, fire ganger, i gymmen på Børstad ungdomsskole. Det er veldig morsomt, det er derfor jeg kommer hit, sier Nadia, mens hun hjelper Masuda på med skøytene.

Familien kom til Norge for halvannet år siden, og barna snakker allerede veldig bra norsk. Alle tre har prøvd skøyter før, men Marzia (16) synes det er tryggest å støtte seg på små hockeymål. 10-åringen Masuda fyker allerede over isen i stort tempo.

Det er Frisklivssentralen i Hamar som sto bak denne skøytedagen i Vikingskipet. Mandag var det bading i Ankerskogen, og onsdag var det tilbud om curling i Stange. På skøytedagen var det bare sju-åtte deltakere. Aktivitetslederne Marte Berntsen og Morten Frodahl skulle gjerne sett at det var flere.

– Dette er et tilbud til dem som kanskje ikke deltar i aktiviteter i organiserte former ellers. Det er dem vi har forsøkt å nå fram til, men det er vanskelig å nå dem. De leser ikke hjemmesidene til Hamar kommune, og skolene deler ikke ut slik informasjon, sier Morten Frodahl.

Tidligere har Frisklivssentralen hatt tilbud for barn og ungdom i sommerferien og i høstferien, og det har vært veldig populært. Det er første gang de også gir et tilbud noen dager i vinterferien. Og tilbudet er gratis.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.