• MOBILLYS: Med lykta på mobiltelefonen viste Marianne Mittet Solbraa hvor godt refleksen lyser.

Den nasjonale refleksdagen ble i går arrangert for 11. gang, og nesten 80 barn fra Prestrud barnehage, Hompetitten, Ankerskogen- og Lovisenberg barnehager, Hamarbarnehagen, samt Utsikten barnehage i Ottestad stilte forventningsfullt opp.

Marianne Mittet Solbraa, distriktsleder for Trygg Trafikk, var imponert over at det var så mange av barna som hadde på seg refleks. For her blinket det både i vester, belter og brikker. Og de som ikke hadde refleks på seg, var veldig raske med å fortelle at de hadde refleks på dressen som hang igjen i garderoben. Andre igjen kunne fortelle at de hadde mange reflekser hjemme.

Det trengs bare ei lykt på mobiltelefonen for å vise hvordan refleksen virker, og ungene fikk med seg at de bør ha på to refleksbrikker hvis de ikke bruker vest eller andre typer reflekser.

Du skal ikke bli overrasket hvis skuffer og skap i entreen blir endevendt etter dette besøket. Marianne Mittet Solbraa inngikk nemlig en avtale med ungene om å gå på refleksjakt hjemme og feste reflekser på de klærne som er mest i bruk. Dermed er det nok mange vokse som også blir minnet om at brikkene faktisk skal brukes, ikke henge til pynt hjemme.

Beltedyret Tarkus er kjent for svært mange barnehagebarn. Han er barnas trafikkvenn med ni belter. Når han bruker bilbelte får han 10 belter og er rett og slett et bilbeltedyr. Men det er et stykke fra små tøydokker og hånddokker til en levende Tarkus i full høyde. Noen syntes nok det var i skumleste laget å skulle klemme det digre dyret, men likevel var det klemmekø ved avslutningen.

Før ungene dro hjem til barnehagen sin, fikk alle utdelt ei refleksbrikke.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.