• MOBILLYS: Med lykta på mobiltelefonen viste Marianne Mittet Solbraa hvor godt refleksen lyser.

Den nasjonale refleksdagen ble i går arrangert for 11. gang, og nesten 80 barn fra Prestrud barnehage, Hompetitten, Ankerskogen- og Lovisenberg barnehager, Hamarbarnehagen, samt Utsikten barnehage i Ottestad stilte forventningsfullt opp.

Marianne Mittet Solbraa, distriktsleder for Trygg Trafikk, var imponert over at det var så mange av barna som hadde på seg refleks. For her blinket det både i vester, belter og brikker. Og de som ikke hadde refleks på seg, var veldig raske med å fortelle at de hadde refleks på dressen som hang igjen i garderoben. Andre igjen kunne fortelle at de hadde mange reflekser hjemme.

Det trengs bare ei lykt på mobiltelefonen for å vise hvordan refleksen virker, og ungene fikk med seg at de bør ha på to refleksbrikker hvis de ikke bruker vest eller andre typer reflekser.

Du skal ikke bli overrasket hvis skuffer og skap i entreen blir endevendt etter dette besøket. Marianne Mittet Solbraa inngikk nemlig en avtale med ungene om å gå på refleksjakt hjemme og feste reflekser på de klærne som er mest i bruk. Dermed er det nok mange vokse som også blir minnet om at brikkene faktisk skal brukes, ikke henge til pynt hjemme.

Beltedyret Tarkus er kjent for svært mange barnehagebarn. Han er barnas trafikkvenn med ni belter. Når han bruker bilbelte får han 10 belter og er rett og slett et bilbeltedyr. Men det er et stykke fra små tøydokker og hånddokker til en levende Tarkus i full høyde. Noen syntes nok det var i skumleste laget å skulle klemme det digre dyret, men likevel var det klemmekø ved avslutningen.

Før ungene dro hjem til barnehagen sin, fikk alle utdelt ei refleksbrikke.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00