– Ja, tida har gått fort, konstaterer Per Kristian da regionsjef Arild Hansen tok turen for å overlevere medalje og diplom.

Og det har gått i dekk i alle år fra Per Kristian Lier som 26-åring startet som kundebehandler i Olrich på Hamar. Da holdt bedriften til like ved Briskeby. I 1993 fusjonerte Olrich med Dekkmann, og noen år senere ble det bestemt at bedriften bare skulle hete Dekkmann.

– Men det er fremdeles noen av kundene våre som spør om de har kommet til Olrich når de ringer oss, sier Per Kristian Lier og ler.

– Sikkerhet, svarer han og regionsjef Arild Hansen når jeg spørs hva som har endret seg mest på disse 30 årene. – Før var dekk noe rundt, svart en måtte ha. Nå er kundene mye mer opptatt av kvaliteten på dekkene.

Han tok fagbrev som dekkreparatør i 1992 og tok mesterbrev i hjulutrusningsfaget i 2009. Sammen med en kollega i Elverum har han også laget læreplan for hjulutrustningsfaget og han satt i prøvenemnda for Hedmark og Oppland gjennom flere år.

– Men jeg har gitt meg med det nå. Når en blir eldre så finner en ut at en ikke kan arbeide hele døgnet. Og det ble lange dager, sier Lier.

Gjennom årene på Dekkmann har han hatt mer kundekontakt enn akkurat dekkskifte. I 2012 ble han avdelingsleder for Dekkmann i Hamar som har fem ansatte. Totalt er det 39 avdelinger i Norge i tillegg til 18 franchiseavdelinger. Hovedtyngden av kundene driver med yrkestransport, men også personbiler og varebiler. Ikke minst gjelder dette oppbevaring i dekkhotellet.

Da krøniken var på besøk, lavet snøen ned utenfor.

– Dette er hva vi kaller full brems, sier Per Kristian Lier og kikker ut på snøfillene. – Nå betyr det at folk venter til over påske med å skifte dekk og da er det full fart. Når snøen kommer i oktober er det derimot full gass, flirer han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.