– Ja, tida har gått fort, konstaterer Per Kristian da regionsjef Arild Hansen tok turen for å overlevere medalje og diplom.

Og det har gått i dekk i alle år fra Per Kristian Lier som 26-åring startet som kundebehandler i Olrich på Hamar. Da holdt bedriften til like ved Briskeby. I 1993 fusjonerte Olrich med Dekkmann, og noen år senere ble det bestemt at bedriften bare skulle hete Dekkmann.

– Men det er fremdeles noen av kundene våre som spør om de har kommet til Olrich når de ringer oss, sier Per Kristian Lier og ler.

– Sikkerhet, svarer han og regionsjef Arild Hansen når jeg spørs hva som har endret seg mest på disse 30 årene. – Før var dekk noe rundt, svart en måtte ha. Nå er kundene mye mer opptatt av kvaliteten på dekkene.

Han tok fagbrev som dekkreparatør i 1992 og tok mesterbrev i hjulutrusningsfaget i 2009. Sammen med en kollega i Elverum har han også laget læreplan for hjulutrustningsfaget og han satt i prøvenemnda for Hedmark og Oppland gjennom flere år.

– Men jeg har gitt meg med det nå. Når en blir eldre så finner en ut at en ikke kan arbeide hele døgnet. Og det ble lange dager, sier Lier.

Gjennom årene på Dekkmann har han hatt mer kundekontakt enn akkurat dekkskifte. I 2012 ble han avdelingsleder for Dekkmann i Hamar som har fem ansatte. Totalt er det 39 avdelinger i Norge i tillegg til 18 franchiseavdelinger. Hovedtyngden av kundene driver med yrkestransport, men også personbiler og varebiler. Ikke minst gjelder dette oppbevaring i dekkhotellet.

Da krøniken var på besøk, lavet snøen ned utenfor.

– Dette er hva vi kaller full brems, sier Per Kristian Lier og kikker ut på snøfillene. – Nå betyr det at folk venter til over påske med å skifte dekk og da er det full fart. Når snøen kommer i oktober er det derimot full gass, flirer han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00