Prestrudhallen var forvandlet til en slags internasjonal matmesse da Prestrud skole og FAU inviterte til internasjonal dag. Der fikk store og små blant annet smake på mat fra alle verdens hjørner og se folkedrakter svinge seg på catwalken.

– Jeg er veldig stolt og takknemlig for å ha barn på en skole med så stort mangfold, sier FAU-leder Kjersti Lyngvær.

Hun har holdt i trådene for arrangementet sammen med ansatte fra skolen. Internasjonal dag er arrangert hvert år siden 2011. Fungerende rektor Gerda Vee var en av initiativtakerne da det ble dratt i gang.

– Formen har endret seg litt for hvert år. Nå får man torgfølelsen. Vi går rundt, og vi vet ikke helt hva alt er, sier hun.

RETTER FRA HELE VERDEN

Foreldre og barn fra en rekke familier sørget for matservering. Pamela Samsukal fra Sør-Afrika og barna Katelyn Tira (9), Stian Jakob (7) og Freya Ann (5) hadde med seg braai og biltong, to Sør-Afrikanske spesialiteter. De yngste jentene hadde samtidig klær fra India.

– Familien min er opprinnelig fra India, men vi var fjerdegenerasjon i Sør-Afrika. Så vi har tatt med litt av begge deler. Jeg synes dette er et veldig fint opplegg, sier Pamera Samsukal.

Aurora Mustafa (9) og familien hadde med mat fra Kosovo.

– Dette er noe som heter burek, forklarer 9-åringen.

Hun sier hun synes det er moro å møte andre elever og foreldre på internasjonal dag.

– Det er ganske spesielt å være her. Man får se og prøve nye ting, mat og sånt, sier Aurora Mustafa.

Ordfører Einar Busterud var til stede og kastet glans over arrangementet. Han hevdet at han la på seg to kilo i løpet av kvelden.

SANG BARNESANGER PÅ POLSK

På Prestrud er hverdagen internasjonal. Elevene har foreldre fra 48 ulike land. Den siste uka har de lært hverandre om landene sine.

– I internasjonal uke har elevene kunnet velge mellom 30 ulike aktiviteter. Noen har lært å skrive navnet sitt på somalisk, noen har brettet papir, og noen har sunget hode, skulder, kne og tå på polsk, forteller lærer Marie Ree.

I forbindelse med torsdagens festkveld i Prestrudhallen hadde velkomstklassen tegnet tegninger og hengt opp på veggen. Der skulle de tegne sin ferd til Norge fra hjemlandet, og noen hadde tegnet båten de reiste med fra Syria til Tyrkia.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.