Han innrømmer det gjerne, Velferden har vært ett av hjertebarna hans. Gaarden var til stede da Hamar sosialstyre tok initiativ til en helse- og velferdssentral for eldre i Hamar. Hamar og omegn Kvinneråd tok ballen, og 26. september 1967 åpnet sentralen i kjelleren i Hamar Aldershjem. I 1970 ble Velferden flyttet til Østre gate, og da kom Hamar kommune mer med i driften. Både som sosialsjef, og siden som pensjonist, har Sverre Gaarden vist stor interesse.

Mange frivillige

Til 50 årsjubileet hadde de invitert frivillige, tidligere ansatte og representanter for dem som i dag står bak Velferden. Velferdsringen består av representanter fra Hamar Røde Kors, Hamar Sanitetsforening, Hørselshemmedes Landsforbund Hamar og omegn og LHL Hamar.

Daglig leder Eli Dæhlin Bøhmer rettet en hjertelig takk til alle som står på for å opprettholde Velferden og gi et godt tilbud til eldre. Men hun vil ha med flere:

– Vi vil gjerne vite hva slags tilbud dagens 70-åringer vil ha for vi ønsker å få med de yngre pensjonistene også, sa hun i talen sin.

Både ansatte og frivillige har vist en fantastisk stabilitet gjennom disse 50 årene. Her har det vært ni ulike styreledere og seks daglige ledere.

– Her er eldre som har vært med oss gjennom to tiår, vi har frivillige på kjøkkenet som har vært med i fire tiår!, fortalte Bøhmer.

Gjennom alle år har de måttet økonomisere med midlene og hadde nok ønsket litt mer å rutte med. – Men det viktigste for oss er å drive forebyggende trivselsarbeid for de eldre, sa hun.

Gaver

På bursdagen strømmet det på med blomster, så også fra Hamar kommune. Kultursjef Morten Midtlien ønsket Velferden lykke til slik at den kan sørge for et rikt liv for mange eldre langt inn i framtida.

Bridgeklubben på Velferden hadde med 2.000 kroner i bursdagspresang.

Nye tilbud

Tidligere ledere og styreledere var også til stede på 50 årsjubileet. Tone Fremming Larsen satt som daglig ledere i ni år før Eli Dæhlin Bøhmer tok over i 2015. Nå representerer hun de yngre pensjonistene og er spent på hva Velferden kan tilby henne og andre i samme aldersgruppe:

– Vi har helt andre krav enn eldre før oss, men jeg vil gjerne ha et tilbud her, sa Tone Fremming Larsen som deltar i Seniorsenteret Velferdens seniordans. Av dagens tilbud er det hyggetreffet på tirsdagene som har holdt stand i alle 50 årene. Også tilbudet om fotpleie har vært med alle årene.

Velferdens gave til alle eldre i Hamar er en gratiskonsert med Swingbandet Aldershjemmet 3. oktober i kulturhuset.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.