Rundt 70 gjester var med da 10 årsjubileet ble markert på Frimurerlosjen. Eva Eidem og Linda Soløst, som sammen leder det frivillige arbeidet i Home Start Familiekontakten Hamar, kunne ønske velkommen 23 av de totalt 33 som arbeider som familiekontakter i Hamar. Her var også noen gjester fra Home Start i Stange og Kongsvinger. I tillegg kom samarbeidspartnerne på rad og rekke; frivilligsentralen, lederne for helsesøstre og barnehage, samt Røde Kors og lederen for Home Start Norge. Her var også ordføreren, varaordføreren og rådmannen. Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) var også på plass.

Familiekontaktene

Eva Eidem og Linda Soløst var glad for den gode oppslutningen, men var helt klare på at Home Start er helt avhengig av de frivillige familiekontaktene for å kunne gjøre jobben sin som støttespillere ute i familiene.

Som mange kjenner til er Home Start Familiekontakten et tilbud for barnefamilier som trenger litt ekstra hjelp i en periode. Alle familiekontaktene går på kurs for å kunne være frivillige, og de er knyttet til familien to til fire timer hver uke inntil et halvt år.

Da Hamar-avdelingen av Home Start ble opprettet i 2007, var det to-tre familier som fikk hjelp.

– I 2016 var vi inne i 50 familier med til sammen 100 barn. vi har nå 33 frivillige, og vi ser at 35–36 frivillige er på grensa av hva vi kan betjene med én stilling, Men vi skal faktisk sette i gang nye kurs så det kan godt tenkes at det blir flere, sier Eva Eidem.

FORTSATT MED

Av dem som var med da Home Start ble startet i 2007, er det fremdeles åtte som er med 10 år etter. Guri Teien var klar som Home-starter i mai 2008 og er fremdeles aktiv. Hun arbeider mye med flyktninger og innvandrere og synes det gir mye.

– Det er mange frivillige timer, ja, men det gir meg mer enn det krever, sier Guri Teien som hilste fra de frivillige under markeringen. Der sørget hun også for å takke de som koordinerer arbeidet og som alltid er der for å støtte. Hun framhevet også samlingene for de frivillige og kurs som sørger for at hele tiden føler seg mer kompetente til å gjøre en god jobb.

Markeringen mandag ble en fin blanding av hilsninger og historien bak Home Start.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.