Hver mandag formiddag, bortsett fra ferier, har stavganggruppa gått sin runde på rundt halvannen time med utgangspunkt i Finsalsenteret. Det er blitt utallige turer rundt Sole, til Vidarshov og Lovisenberg, og alle turer er blitt avsluttet med en kaffekopp i kantina på Finsal.

– Vi går uansett hvordan været er, forteller Randi Gravdal, som bare går under tilnavnet «sjefen». For det var Randi som var bindeleddet til Frivilligsentralen som tok initiativ til Stavganggruppa for 15 år siden. Og slik har det vært i alle disse årene.

De var rundt 25 da de startet, nå er de på det jevne 10–12 som går hver mandag. Og det er faktisk tre av dagens stavgangene som har vært med i alle 15 årene. Noen har fremdeles med seg staver, men de fleste går uten. Det er ikke det viktigste.

– Det er god trim, og så er det veldig sosialt å møtes, sier Bjørg Bårdseng.

Og flere av de andre stemmer i: Det er ikke sikkert at de hadde gått ut når det regner sidelengs. Men det er lettere å komme seg ut når det er noen som venter.

Arild Molstad er eneste karen i følget, og han vet ikke hva som må til for å få flere menn opp av stolen.

– Jeg har spurt flere, men de trives vel best i sofaen, sier han og ler.

For sjefen sjøl, Randi Gravdal, er mandagsturen bare en av mange turer i løpet av uka. I fjor gikk hun over 100 mil.

– Jeg har passert 50 mil nå så vi får se hvor langt det blir, sier hun, før følget trasker videre i retning Frivilligsentralen og en kaffekopp.

Turen langs Mjøsstranda var den siste før stavganggruppa tar ferie, men 8. august er de i gang igjen. Da håper de at det er enda flere som vil bli med på en lett trimtur på mandag formiddag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.