Et 10 årsjubileum kan ikke gå upåaktet hen. Det var de ansatte på Statens Barnehus i Hamar skjønt enige om. Men 9. februar blir det en faglig bursdagsfeiring:

– Det er mange som vet om oss, vet hvilken kompetanse vi har og som bruker oss jevnlig. Men det er fremdeles mange som ikke vet hva vi kan bidra med. Derfor har vi sendt ut invitasjoner til gode samarbeidspartnere og andre som er viktige for Barnehuset, sier Ingjerd Kagnes, leder for Statens Barnehus i Hamar.

Sammen med seniorrådgiver Eli Furuholt og tekniker Tom Erik Kleiven har hun satt sammen et program som er relevant for alle som arbeider med barn, ungdommer og sårbare voksne. Det er 250 plasser og det er fremdeles ledige plasser.

Statens Barnehus i Hamar dekker både Hedmark og Oppland og ligger administrativt under politiet. For 10 år siden var det fem ansatte på Barnehuset i Hamar som bisto med 74 avhør. I 2016, med 11 ansatte, var det hele 657 avhør på barnehuset. I fjor sank antallet i Hamar til 476, men det skyldes at Romerike ble flyttet over til nytt barnehus i Moss.

Konferansen 9. februar byr på et omfattende program. De tar opp barns betroelser om seksuelle overgrep, om utviklingstraumer, om sårbare voksne i møte med barnehsuset, om medisinsk og odotologisk undersøkelse og barn og unge med problematisk eller skadelig seksuell atferd. Alle disse foredragene er det ansatte på barnehuset som står for. Dagen avsluttes med en gjesteforeleser fra Kripos som forteller om etterforskning og straffesaksbehandling av nettsaker.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.