– Jo da, dette har jo irritert meg ganske mye i sommer!

Det sier Odd Johansen til HA.

Fra huset sitt ved innfartsvegen til Hamar har den pensjonerte lokføreren orkesterplass mot det gamle meieriet og Jula-butikken ved Vangsveien.

På parkeringsplassen slår to gatelykter seg på ved 21-tiden hver kveld.

– Det skjer selv om sola skinner på både bygget i bakgrunnen og selve lyktene. Dette koster penger, og det er ikke spesielt bra for miljøet, sier Odd Johansen til HA.

– Selv slår jeg av lys inne i huset – i alle fall når sola skinner inn på det samme rommet, sier pensjonisten og humrer.

– Dette skal jeg ta fatt i med en gang

Det sier Borger Borgenhaug (45) til HA. Han er daglig leder og eier av Borgenhaug Gruppen AS i Oslo. Firmaet eier blant annet Axer Eiendom AS som igjen eier eiendommen med gatelysene Johansen sikter til.

Borgenhaugen eier mange titalls store eiendommer landet rundt. Henvendelsen om to gatelys fra Hamar er likevel stor nok til å bli tatt på alvor:

– To gatelys som lyser noen timer betyr unødvendig utgift og er ikke bra for miljøet. Jeg skal straks si ifra til de som drifter dette bygget for meg på Hamar. Alt sånt er viktig. Derfor er det viktig at folk sier fra. ikke bare fordi det blir penger av det. Jeg eier jo en del eiendommer, sier han og legger til:

– Hils Odd og si takk!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00