Hun har tegnet og malt hele livet, men er utdannet og jobbet som spesialsykepleier, pedagog, autorisert veileder og kommunikolog. Nå er hun blitt pensjonist og har bedre tid til å bruke sine kreative evner. I første omgang stiller hun ut rundt 20 bilder i Kreftforeningens lokaler. Og siden det er i oktober, har Wenche Hals Jacobsen også malt noen akvareller der brystkreftaksjonen er bakteppet.

– Det er mye sorg og lidelse knyttet til brystkreft. Jeg har forsøkt å lage bilder som tar utgangspunkt i noe positivt. For meg er det viktig å kunne kommunisere gjennom bildene mine, forteller hun. Fem av bildene har tilknytning til aksjonen. Ett av dem har hun forært kjoleauksjonen til Rosa Sløyfe-aksjonen.

Men utover disse bildene er det et stort spenn i bildene som vil henge ut hele oktober. Her finner du akvarellen som gjenspeiler den gode samtalen, du finner et stemningsfullt bilde fra Mjøsa og du finner en eng med valmuer, blant mye annet.

– Jeg liker egentlig ikke å sette tittel på bildene, jeg ønsker at de som ser dem skal gjøre sine tanker, sier Wenche Hals Jacobsen som har gått mange kurs hos verdens mest anerkjente akvarellmalere.

Utstillingen åpner lørdag 30. september. Den er åpen i åpningstiden til Kreftforeningen, samt lørdager i oktober. Da er Hals Jacobsen til stede.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00