Hun har tegnet og malt hele livet, men er utdannet og jobbet som spesialsykepleier, pedagog, autorisert veileder og kommunikolog. Nå er hun blitt pensjonist og har bedre tid til å bruke sine kreative evner. I første omgang stiller hun ut rundt 20 bilder i Kreftforeningens lokaler. Og siden det er i oktober, har Wenche Hals Jacobsen også malt noen akvareller der brystkreftaksjonen er bakteppet.

– Det er mye sorg og lidelse knyttet til brystkreft. Jeg har forsøkt å lage bilder som tar utgangspunkt i noe positivt. For meg er det viktig å kunne kommunisere gjennom bildene mine, forteller hun. Fem av bildene har tilknytning til aksjonen. Ett av dem har hun forært kjoleauksjonen til Rosa Sløyfe-aksjonen.

Men utover disse bildene er det et stort spenn i bildene som vil henge ut hele oktober. Her finner du akvarellen som gjenspeiler den gode samtalen, du finner et stemningsfullt bilde fra Mjøsa og du finner en eng med valmuer, blant mye annet.

– Jeg liker egentlig ikke å sette tittel på bildene, jeg ønsker at de som ser dem skal gjøre sine tanker, sier Wenche Hals Jacobsen som har gått mange kurs hos verdens mest anerkjente akvarellmalere.

Utstillingen åpner lørdag 30. september. Den er åpen i åpningstiden til Kreftforeningen, samt lørdager i oktober. Da er Hals Jacobsen til stede.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.