– Ved å være med i korpset får man føle at man er til nytte. Samtidig treffer man mange folk og får mange minner, sier Turid Pettersen som er administrativ leder for Hamar Røde Kors Hjelpekorps.

De siste årene har de opplevd at flere medlemmer har falt fra. Nå har de 24 aktive medlemmer i korpset. De tror det ikke er like gjevt å drive frivillig arbeid som det var før.

– Folk har mindre tid. Vi ønsker jo å få opp medlemsmassen igjen, sier Petter Nylende, som er leder for korpset.

Han forteller at de ser etter medlemmer fra 17 år og oppover, ellers stilles det ingen krav.

– Man får det man trenger av kurs og opplæring her. Det beste er om folk kommer og ser hva vi gjør og prøver, sier han.

Hjelpekorpset er med på alt fra leteaksjoner til fotballturneringer og skirenn.

– Med mange varierte oppdrag er det også mye sosialt og veldig mye latter, sier Pettersen.

Hjelpekorpset vil nå arrangere infomøte for potensielle nye medlemmer på onsdag.

– Vi får blant annet flere leteaksjoner i tillegg til alle andre oppdragene vi har. Vi trenger at folk kommer til for at vi skal være nok, sier Nylende.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.