Ankerskogen svømmehall har flere krevende år bak seg.

Det startet med renoveringen og utvidelsen av anlegget i 2013/2014.

Det var forutsatt at økt publikumstilstrømming skulle finansiere det nye badelandet, velværeavdeling og to nye bassenger, men prognosene viste seg å være altfor optimistiske, med store underskudd og negativ medieomtale som resultat.

Kom i fokus

Jens Gunnar Bergaust startet som styreleder i fjor høst. Han er kjent fra andre styreverv for Hamar kommune tidligere, blant annet i Vangsvegen 73 AS.

Bergaust har fått søkelyset på seg etter at han får 1.100 kroner per time for arbeid har gjør for Ankerskogen utover det ordinære styrelederhonoraret på 80.000 kroner i året.

Bergaust stilte i kommunestyret onsdag, for å orientere om situasjonen i Ankerskogen nå.

Lite overskudd

De økonomiske utsiktene er lysere, og foretaket melder om et lite overskudd per februar. Medlemstallet er også stigende.

– Det ser tilsynelatende bra ut, men det er viktig å være klar over at Ankerskogen ikke er stabilisert. Vi trenger mer tid før vi kan si at vi er i mål, sier Bergaust.

Fra kommunestyret har Ankerskogen fått i oppdrag å redusere kostnadene og ha økt fokus på forretningsdrift. Nedbemanningen er nå avsluttet, slik at det er inntektssiden som blir viktig framover.

Negativt omdømme

Bergaust erkjenner at Ankerskogen har fått et negativt omdømme knyttet til store merforbruk og medieomtale.

Jobben framover blir å bedre omdømmet, og tenke mer forretningsdrift, ifølge Bergaust.

– Hva som er årsaken til et redusert omdømme, er sammensatt. Problemene er selvforskyldt, men overskrifter i media forsterker det. Samtidig kan noe skyldes lav motivasjon hos ansatte, sier Bergaust.

Web-booking

Ankerskogen jobber med flere nyheter på markedssiden.

De skal ta i bruk web-booking i løpet av året, som vil effektivisere driften. Ankerskogen har inngått avtale med kommunikasjonsbyrået Scootr i markedsarbeidet.

Besøket i Ankerskogen gikk ned fra 316.876 gjester i 2015 til 303.211 gjester i 2016.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.