Det sier strikkeguru Vanja Blix Langsrud som delte ut mange gode tips og råd på kicoffet for Hamarkofta i vinter.

– Vi merker stor entusiasme i byen. Det er mange som er innom garnbutikkene, de har med seg prøvelapper for å sjekke hvilke farger som passer sammen, og de ser på den gamle Hamarkofta fra 50-åra. Den har også fått et oppsving, forteller Therese Enger Andersen, arrangementsansvarlig på Hamar bibliotek. Den gamle Hamarkofta er designet av Gitte Bettina Lauridsen og er en rekonstruksjon av ei gammel kofte som var merket «håndlaget for Husfliden Hamar».

Av de 68 som har meldt seg på konkurransen, er det 12 som deltar om å lage den mest kreative kofta.

Flere med

Nå er også Kirsten Flagstad Museum og Kunstbanken med for å holde strikkeinteressen varm og samtidig vise publikum at det er sammenhenger mellom strikking, opera og kunst.

– Kirsten Flagstad var veldig opptatt av strikking og annet håndverk. Hun kunne gjerne strikke i pausene da hun sang på Metropolitan, forteller vikarierende museumsleder Hanne Seem Murbræck.

Museet har lagt opp til tre strikkearrangement, og det siste i rekka- «Divastrikk»- er 6. mai. Da viser de en dokumentarfilm om Kirsten Flagstad, samt flere av de strikkeplaggene hun laget og som museet har tatt vare på.

Kunstbanken arrangerer strikkekafé 31. mai. – Det blir en strikkekafé der vi forteller om strikking i kunsten og kunstferdig strikking, sier formidlingsleder Inger Lise Libakken. Lørdag 9. juni skal de også lage en installasjon av uferdige strikkeprosjekter.

Fra før er Hamar Husflidslag, Hamar Sentrum, Husfliden, Amalies Verden og Tre Nøster med i samarbeidet om Hamarkofta. I tillegg er det strikkekafeer på kafeene Larsen, Tante Gerda og på Jordbærpikene.

Offentlig strikking

1. november er innleveringsfristen for kofter og mønster.

Innen den tid skal strikkingen sette sitt preg på Hamar med World wide knit in public der strikkekafeene trekker utendørs. I august kommer også Vanja Blix Langsrud tilbake til Hamar for å holde monteringskurs.

Juryen, som ledes av Therese Slob i PS:dance, skal bli enige om 10 kofter som får til finalen. Her er det til sjuende og sist publikum som får avgjøre hva som skal bli den nye Hamarkofta. Mette Dahl Johansen er nå med som representant for folkets røst i juryen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.