For fire år siden var Ener ungdomsskole en av ungdomsskolene i landet som fikk styrket sin bemanning med ekstra lærerårsverk som følge av en nasjonal satsing.

Ener ble plukket ut fordi de hadde dårligere resultater enn snittet.

Systematisk jobbing

Fire ekstra lærerårsverk og systematisk jobbing har gitt resultater.

På årets skriftlige matteeksamen kom tiendeklasse ved Ener ungdomsskole ut med et snitt på 4,3. Snittet i Hamar i 2016 var på 3,7, og i landet 3,3. Det nasjonale snittet er ennå ikke klart for 2017, men alt tyder på at 4,3 er veldig bra.

HA møter en stolt rektor Aslaug Grimsmo, mattelærerne på tiende trinn og tre avgangselever ved Ener.

Godt samarbeid

Grimsmo er opptatt av å framheve at det er mange årsaker bak det gode resultatet.

– Vi har et trygt og godt læringsmiljø, med motiverte elever og dyktige lærere, samt godt samarbeid med foreldrene, påpeker Grimsmo.

Matematikklærer Ellen Cathrine Linnestad sier at de fire ekstra årsverkene har gitt dem mulighet for å dele elevene inn i mindre grupper, og mulighet for å kjøre intensive kurs på ulike temaer når det er behov for det.

Fikk god hjelp

Sander Solberg er avgangselev, og kom opp i matematikk.

– Når det er færre elever i gruppa, får alle mer hjelp. Jeg har hatt en tendens til å gi opp litt lett, men mattelærerne hjalp meg videre, sier Solberg.

Lilliane Nydal roser også miljøet ved skolen.

– Med færre elever i gruppa, oppleves det som tryggere. Vi har hatt et godt samarbeid dette året, mener Nydal.

Lærerne og rektor underslår ikke at det også handler litt om tilfeldigheter.

– Vi har hatt elever som har jobbet hardt, og det gir resultater, sier Linnestad.

For skoleledelsen inspirerer det gode resultatet til videre jobbing kommende skoleår.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.