I årene fra 2011 til 2014 ble det gjennomført en stor utbygging og rehabilitering av Ankerskogen svømmehall til 440 millioner kroner.

Etter at det viste seg at denne ikke var fundert i realistiske økonomiske prognoser, gikk anlegget med store underskudd i 2014 og 2015, i størrelsesorden seks til ti millioner kroner.

Det er Hamar kommune selv som må dekke underskudd i kommunale foretak.

Redusert husleie

I 2016 har det foregått en større nedbemanning og omorganisering av driften i Ankerskogen, og kafédriften er satt ut til private.

For 2016 gjør Ankerskogen svømmehall opp sitt regnskap med en pluss på 887.000 kroner, bekrefter rådmann Bjørn Gudbjørgsrud i Hamar kommune.

Han er svært godt fornøyd med snuoperasjonen som er gjort ved anlegget.

Hamar kommune reduserte i 2016 husleia med ni millioner kroner til Ankerskogen.

Samtidig strøk de sitt årlige driftstilskudd på drøyt seks millioner kroner.

Reelt sett «kostet» anlegget Hamar kommune to millioner kroner mindre i 2016 enn i 2015, noe som utgjør fire millioner kroner på et helt år (nedbemanningen slo fullt inn fra andre halvår i 2016).

– Fra kommunens ståsted brukes det mindre på Ankerskogen nå, som vi kan bruke til andre formål i kommunen som skole og omsorg, sier rådmannen.

Får honnør

Han roser innsatsen fra styret og de ansatte i Ankerskogen.

– De har gjort en kjempejobb og levert på bestillingen fra kommunestyret. Jeg vil gi stor honnør til de som har vært med på omstillingen. Ankerskogen er et veldig viktig folkehelseanlegg for Hamar-samfunnet, påpeker Gudbjørgsrud.

Han henviser til det kommunale foretaket selv å forklare overskuddet på nærmere 900.000 kroner.

Sterk konkurranse

I månedsrapporten for oktober i fjor meldte Ankerskogen om en inntektssvikt i treningssenteret på en halv million kroner, men samtidig om reduserte lønnskostnader i hele anlegget grunnet nedbemanning.

I påvente av en privat driver ble kafétilbudet i en periode betjent av personell i resepsjonen, noe som også reduserte kostnadene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.