Sekken ble byttet ut med et ordentlig trekkspill da gutten var 10. Det var han så redd for så han tok det med seg i senga om natta! Siden ble pianospillet byttet ut med knappespill, og interessen for trekkspill har bare økt på med årene.

– Du vet, det er mange som spiller kjente trekkspillmelodier, men det er kanskje ikke så mange som lager nye ting. Dette har jeg hatt lyst til å gjøre lenge, nå bestemte jeg meg for å gjøre noe med det, sier Kjell Erik Thingstad.

Cd-en ligger klar, 10 spor, seks av dem er Thingstads egne verk. Her har han med seg Henry Slåtten på trommer, Fred Dalbakk på bass og gitar og barnebarnet Edda Thingstad Dalen på fiolin.

Vi regner med at mange hamarsinger med sans for trekkspillmusikk har hørt Thingstad i aksjon. For i bortimot 25 år spilte han til dans i ulike kvartetter. Hvis vi sier Kvartett 42 og Kjeveruds kvartett, er det sikkert mange som drømmer seg tilbake til dansegulvet.

I 1997 ble han pensjonist og da flyttet han og kona Randi til Albir. Trekkspillet var med, og han oppdaget at nordmenn i Spania også setter pris på trekkspillmusikk.

I 2013 flyttet de hjem igjen til Norge og bosatte seg i Hamar. De siste årene har han spilt rundt på de fleste av institusjonene i Hamar og synes det er veldig hyggelig. Nå kan han også spe på med sine egne komposisjoner.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00