Med skibandy, slalåm og hopp og konkurranser med ski på beina var det lett å holde varmen.

– Dette er bare helt fantastisk, og noe vi aldri ville ha fått til selv, sa en entusiastisk rektor Mari L. Flagstad da Krøniken møtte henne midt i skileken.

Etter tips fra en mor på skolen, søkte skolen om å få en utedag gjennom opplegget Utetimen.no. Det er Skiforbundet og Sparebank1 som står bak opplegget, og i Hamar-området var det søknaden fra Storhamar som ble valgt. Skiforeningen hadde gjort i stand hele langrennsstadionet til ulike konkurranser, og de stilte med fire instruktører. Sparebank1 har både gått inn med penger til opplegget, og sørget også for gratis buss for alle elevene. På toppen av det hele får Storhamar skole et fullt klassesett – 30 ski med bindinger, sko og staver. De får også to store kasser med aktivitetsbukker og Tangram-spill.

– Alt dette kan vi bruke på skolen, og tangram og aktivitetsbukkene kan vi bruke hele året, sa Mari L. Flagstad.

Tangram-spillene var noe av det som fikk opp temperaturen på en kald Gåsbudag. Her skulle elevene gå baklengs på ski for å hente brikker, som de siden skulle legge etter mønster som sto oppslått.

– Veldig morsomt, sa Amalie Synstad og Mia Gaaserød, før de hev seg på skiene for å sjekke om de hadde lagt brikkene riktig.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00