Barnehagebarn fra Åker, Klukhagan, Jønsrudløkka og Blåveisen satt med store øyne og åpen munn da jenter fra prosjektet Neste Stopp vartet opp med det ene eksperimentet etter det andre. Ungdommene fikk væske til å skifte farge, de lagde eksplosjon, røykringer og masse røyk av flytende nitrogen.

Neste Stopp er et treårig samarbeidsprosjekt mellom PR Praktisk Realfag og Norsk Jernbanemuseum, støtter av Bufdir.

Her kan du lese saken HA skrev da prosjektet ble startet.

Nå er det 15 ungdommer med, de aller fleste fremmedspråklige jenter fra Børstad ungdomsskole. For barnehagebarna fikk de vise fram noe av alt det spennende de har fått prøve når de møtes på Jernbanemuseet hver torsdag.

– Vi har det veldig fint. Vi gjør lekser, vi får mat og så lærer vi masse spennende, sier Nashad Foad og Lidya Hiikaa.

Anette Kjelsrud i PR Praktisk Realfag synes de har kommet veldig godt i gang med prosjektet som ble startet i høst. Foreløpig har de prioritert jenter, fordi det var der de fikk best respons, men etter jul blir åpnet for flere.

Etter at ungdommene var ferdig med sine eksperimenter, fikk ungene prøve å eksperimentere selv. De fikk prompesaft (av rødkål) til å skifte farge, de fikk prøve koding av bier, og de fikk også prøve seg på «matematiske» julekort.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.