Det er Ener ungdomsskole, der Elianne er elev, og Nordbolig som har samarbeidet om konkurransen. Målet har vært å skape mer interesse for byggfagene.

Det var slett ingen enkel oppgave elevene på arbeidslivsfag fikk. Leiligheten skulle passe for en liten familie på inntil fire personer, eventuelt enslige eller samboere. Den skulle ha høy miljøprofil og ha klimavennlige løsninger. Dermed måtte elevene tenke på både energiløsninger, på materialvalg og transportløsninger. boligen skulle også være rimelig å kjøpe og eie.

Eliannes løsning var en av seks som gikk til finalen, og hun var veldig fornøyd med at det var hennes løsning som vant til slutt.

– Veldig gøy! Jeg har vært opptatt av å bruke naturen som materiale i løsningen min. Derfor er det blant annet brukt grovt tre i rekkeverksstolpene med glass imellom slik at naturen ikke sperres ute. Jeg har også laget blomsterkasse ved kjøkkenvinduet slik at man kan dyrke egne urter. Ellers er leiligheten åpen og lys med mange vinduer. Jeg liker at naturen kommer inn, sier Elianne Scholten.

Juryen, som besto av flere fagfolk, er imponert over bidragene de har fått. Daglig leder i Nordbolig, Tore Runeberg, er veldig opptatt av å skape mer oppmerksomhet rundt yrkesfag, og håper slike konkurranser kan bidra til at enda flere unge skal se hvilke muligheter som ligger i disse fagene.

– Dette har vært et kjempemorsomt prosjekt for elevene. De har vist stort engasjement og iver for å løse oppgavene, sier lærer Eva Lutnæs.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00