Det er Ener ungdomsskole, der Elianne er elev, og Nordbolig som har samarbeidet om konkurransen. Målet har vært å skape mer interesse for byggfagene.

Det var slett ingen enkel oppgave elevene på arbeidslivsfag fikk. Leiligheten skulle passe for en liten familie på inntil fire personer, eventuelt enslige eller samboere. Den skulle ha høy miljøprofil og ha klimavennlige løsninger. Dermed måtte elevene tenke på både energiløsninger, på materialvalg og transportløsninger. boligen skulle også være rimelig å kjøpe og eie.

Eliannes løsning var en av seks som gikk til finalen, og hun var veldig fornøyd med at det var hennes løsning som vant til slutt.

– Veldig gøy! Jeg har vært opptatt av å bruke naturen som materiale i løsningen min. Derfor er det blant annet brukt grovt tre i rekkeverksstolpene med glass imellom slik at naturen ikke sperres ute. Jeg har også laget blomsterkasse ved kjøkkenvinduet slik at man kan dyrke egne urter. Ellers er leiligheten åpen og lys med mange vinduer. Jeg liker at naturen kommer inn, sier Elianne Scholten.

Juryen, som besto av flere fagfolk, er imponert over bidragene de har fått. Daglig leder i Nordbolig, Tore Runeberg, er veldig opptatt av å skape mer oppmerksomhet rundt yrkesfag, og håper slike konkurranser kan bidra til at enda flere unge skal se hvilke muligheter som ligger i disse fagene.

– Dette har vært et kjempemorsomt prosjekt for elevene. De har vist stort engasjement og iver for å løse oppgavene, sier lærer Eva Lutnæs.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.