Og med denne siste potten fra Hamar Velferdslag, er denne stiftelsen historie. De som har forvaltet pengene er lykkelig over at de endelig har klart å legge ned stiftelsen og frigjøre pengene.

– Det er vi veldig fornøyd med, sier økonomiansvarlig Odd Hass og Grethe Eriksen som har vært med i styret for stiftelsen. De og resten av styret har jobbet jevnt og trutt i lengre tid med å oppløse stiftelsen. Det har vist seg å være langt vanskeligere enn de trodde. Men nå er det avsluttet.

Grethe Eriksen forklarer hvorfor det har vært så viktig for dem: – Etter hvert var det blitt mye penger på kontoen til fellesfondet. Så mye at vi måtte betale gebyrer til Brønnøysundregistrene og vi hadde også utgifter til årlig revisjon. Vi syntes det var ille at pengene, som skulle komme de eldre til gode, ble spist opp av gebyrer. Derfor begynte vi nedtrappingen, forteller hun.

I mars i år fordelte de til sammen 606.230 kroner til venneforeningene på sykehjemmene, fordelt etter antallet personer på hvert sykehjem. Nå kommer resten: Til sammen 350.028 kroner etter samme fordelingsnøkkel. Venneforeningen på Finsalsenteret, som har flest brukere, får 100.934 kroner, Kåtorp bo- og aktivitetssenter, som det minste, får 22.224 kroner.

Parkgården får i utgangspunktet 55.560 kroner.

– Men siden det var her Hamar velferdslag for eldres fellesfond i sin tid oppsto, har vi bestemt at de også får restpotten på 4.432 kroner, sier Grethe Eriksen og Odd Hass.

Pengene til venneforeningene er allerede overført og kommer trolig godt med i arbeidet med å skape trivsel.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.