Kommunene Ski, Gjerdrum og Oppegård har fattet stor interesse for den mobile sykkelløypa som naturskolen i Hamar har utviklet. Nå har alle de tre kommunene kjøpt hver sine hinder-pakker. De 16 elementene som utgjør hinderløypa er pakket i en henger som er spesiallaget for formålet.

– Ja, er det ikke gøy at vi her i sykkelbyen Hamar kan spre denne kunnskapen ut til flere, sier Hans Christian Johnson på Hamar Naturskole.

Arbeidet med sykkelløypa startet som et samarbeid med Trygg Trafikk Hedmark i 2013. Sammen med ivrige elever fra Greveløkka ble elementene i sykkelløypa testet ut. Noe ble forkastet, andre elementer kom til. Nå er det blitt 16 elementer som kan settes sammen på ulike måter slik at det gir utfordringer for både små og store. Den passer både på skoleplassen eller på et torg. Målet er å øke sykkelferdighetene til barna. Hver av hengerne med elementer koster 150.000 kroner.

Naturskolen har sin egen henger med elementer og den har allerede vært på utlån en rekke steder i Hedmark. Men nå er naturskolen også klar til å dele den med flere: I løpet av de siste fire månedene har de laget alle elementene son nå sendes til Akershus-kommunene.

– Vi vil markere at Hedmark er et skogfylke, derfor er alle elementene laget i treverk, sier Hans Christian Johnson.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.