Fotokonkurransen er bare en liten del av samarbeidet mellom Visit Hedmarkregionen, Visit Elverumregionen, Visit Kongsvingerregionen, Hedmark fylkeskommune og produksjonsselskapet Fjords disse NM-dagene.

– Vi hadde slik selfiekonkurranse også da sommertoget var her, og da ble det sendt inn 1.100 bilder. Denne gangen bruker vi hashtagen #viheierpåhedmark, og fylkeskommunen ønsker at denne hashtagen skal leve videre til andre store arrangementer, sier reiselivssjef i Hamarregionen reiseliv, Merethe Sandum.

Bildene blir også presentert på nettsiden til Hedmark fylkeskommune, hedmark.org, og vinnerbildene plukkes ut over helga.

GODT SAMARBEID

Sandum berømmer samarbeidet med fylkeskommunen og de andre reiselivskontorene. Under NM bidrar fylkeskommunen med 300.000 kroner for å skysse barne- og ungdomsskoleelever til Gåsbu. Alle barn som kommer til Gåsbu får sin egen "klapper". Fylkeskommunen går også inn med 300.000 kroner til Hedmark House, en 80 kvadratmeter stor lavvo på langrennsstadion der du skal kunne gå inn og varme deg, få smakebiter av mat fra hele Hedmark og få flere minikonserter. Allerede torsdag spiller og synger Erik Lukashaugen, dagen etter er det Guren Hagen som underholder. Lørdag og søndag er det Teater Innlandet som framfører NM-floka, og det blir også bidrag av skolebarn.

Til stede

Utenfor lavvoen blir det bålpanne og kaffe fra svartkjele for å sette NM-stemningen.

– Under NM vil også reiselivskontorene og representanter fra fylkeskommunen være til stede for å dele ut brosjyrer og snakke med besøkende, sier Merethe Sandum, som er veldig fornøyd med at fylkeskommunen nå er en aktiv samarbeidspartner også på å utvikle felleskonsepter.

– Vi har tro på at det vi samarbeider om her løfter hele arrangementet, sier Sandum.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00