Mari er student på Høgskolen i Hamar og skal bli musikklærer. Denne sommeren er hun syngende guide på Odden for femte år på rad.

Nede til høyre er det en video der du kan se og høre henne synge.

– Det viser jo bare hvor godt jeg trives, og det er flere som har vært her lengre enn meg, sier hun. I tillegg til gregoriansk sang, framfører hun gjerne folkemusikk og nyere klassisk sang.

Men nå trenger museet flere som kan dele på oppgaven. Museumssesongen starter allerede 19. mai og varer helt til september og museet har behov for mellom 10 og 12 guider, slik at de kan fylle hele sesongen. Mange av guidene har vært rekruttert fra musikklinja på Stange videregående skole, Høgskolen og fra Toneheim.

– Vi oppfordrer både jenter og gutter til å søke. Kravet vi stiller er at de må være over 18 år, utadvendte, interessert i historie og at de må kunne synge eller spille et instrument, sier museumspedagog Asbjørg Einvik Vestli og legger til: – Vi spør spesielt guttene om de er komfortable med å gå i kutte, for det må de nemlig, sier hun og ler.

I år er det 20 årsjubileum for vernebygget, og tradisjonen med syngende guider er nesten like gammel. I dag er det kanskje bare på Troldhaugen og Domkirkeodden som har dette tilbudet fast.

– Mange som kommer inn i Domen er ikke forberedt på det, og vi ser ofte at de blir rørt. Det er fint å oppleve det, sier Mari Sjølie.

Hun synes det er spennende å møte reisende fra mange land, og hun setter pris på at guidene kan forme innholdet i jobben sjøl ut fra hvilke grupper som kommer på besøk og hvilken del av Domkirkeodden de er mest interessert i.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.