– Ja, slik må det være. Vi har så mye, vi må dele litt, sier Bækkel.

Som fylkesleder i SOS-barnebyer har hun vært aktiv i oppbyggingen av barnebyen i Mwanza. Som krøniken har skrevet tidligere, var det mange her lokalt som bidro slik at det kunne bygges et Innlandshus i barnebyen. Men i barnebyen var det også en tom barnehage. Bare noen måneder etter at barnebyen ble åpnet, var Eva Bækkel tilbake i barnebyen. I løpet av én måned bidro hun til at to av de fire avdelingene i barnehagen åpnet, med plass til 20 barn og med faglærte pedagoger som lærere.

TO NYE AVDELINGER

Nå skal hun være i Mwanza i to uker og målet er å åpne de to siste avdelingene.

–Jeg kom i kontakt med ei sveitsisk nonne, Denise, som har bygget opp et Montessori-institutt i Mwanza. Hun og hennes stab utdanner lærere, drifter fire barnehager, en barneskole, en ungdomsskole, en videregående skole, samt at hun driver internatskole for 70 jenter og 70 gutter. Hun er helt utrolig! Nå drifter hun barnehagen for SOS-barnebyer, sier Eva Bækkel, som bor hos Denise når hun nå er i Mwanza.

Som styrer for en Montessoribarnehage i Hamar er hun glad for å se at denne pedagogikken fungerer på barna – enten de har mye eller lite.

– Dette er stort sett barn som bor i barnebyen, og de har ikke foreldre. Mange av dem er ikke vant til å få en kos eller at noen setter seg ned og synger til dem. Vi måtte begynne helt på basis og lære dem det mest grunnleggende, forteller Eva Bækkel.

Hun innrømmer at det er litt vanskelig å omstille seg til velstående Norge når hun kommer hjem fra disse turene.

FULL KOFFERT

Men Bækkel prøver å ta med seg så mye hun kan når hun reiser. Til jentene på internatet har hun med 100 pakker med bind, hun har med en paraply, for det ønsket kona til rektoren seg, massevis av notisblokker, klær, en laptop og en mobiltelefon- blant annet. Under oppholdet får hun også være med på 50 års jubileet for Montessori-instituttet. Også det jubileet er det den sveitsiske nonnen som står bak.

– Jeg regner med at det blir en stor feiring, kanskje med opptil 1.000 gjester. Her skal barna delta med sang og musikk, og det blir masse god mat. Jeg gleder meg til det, sier Eva Bækkel, som regner med at det ellers blir to arbeidsintensive uker.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.