– Da jeg var i Zambia forrige gang, så jeg barn i slummen som spilte fotball i filler eller uten klær, med støvler eller barføtte. Nå hadde jeg så lyst å ha med noe til dem, og da kontakta jeg Jarl i Storhamar, forteller Birgitte Vold.

Og Jarl, som heter Paulsen til etternavn, klarte på kort tid å finne fram 25 Dragonsdrakter som ikke lenger er i bruk. Om noen dager løper det barn rundt i Zambia med Tofastrud og Kristensen på ryggen!

– Det er ikke noe som er hyggeligere enn å kunne glede andre som virkelig trenger det. Det gjør noe med stoltheten og lagfølelsen når en får like drakter, sier Jarl Paulsen.

Det er engasjementet i Edusport (Education through sport) som bringer Ridabu-jenta til Zambia. Hun var der første gang i 2005. Da var hun åttendeklassing i Furnes og fikk være med en stor delegasjon som åpnet en skole i landsbyen Kalundu. Siden har hun jobbet som frivillig for organisasjonen og hun sitter nå i styret. Der er hun med og bestemmer hvor innsamlede midler skal brukes, samtidig som de arbeider med å skaffe nye sponsorer.

– Nå skal jeg være der i tre uker og skal blant annet følge opp skolen vi startet. Jeg skal også treffe ulike idrettslag som i regi av Edusport informerer unge om hiv/aids, sier Birgitte Vold.

LES OGSÅ: Med hjertet i Zambia

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.