Det er det sikkert mange i Hamar-området som er veldig glad for å høre. Detelina åpnet systua si på Maxi 1. desember i 2015 og ganske raskt fikk hun mange oppdrag, både søm og reparasjoner.

Men hele tiden har hun hatt et ønske om å kunne stå på flere bein. Det skjøt fart da hun vant en pris gjennom Sparebanken Hedmark. De hadde sans for planene til Detelina, ga henne 50.000 kroner, veiledning om management, økonomistyring og design. De 30 kvadratmeterne ble byttet ut med lokaler på vel 100 kvadratmeter. Inventaret har stått klart i flere måneder allerede.

– Men det er først nå jeg har hatt tid til å fylle opp hyllene med knapper, bånd og tilbehør. Før 17. mai hadde jeg så utrolig my som skulle være ferdig så butikken måtte bare vente. Noe stoff er kommet på plass, men jeg har mye mer, sier Detelina, litt overrasket over den store interessen for den nye butikken hennes.

I første omgang skal hun få hjelp av moren sin til å stå i butikken slik at hun fortsatt kan sy på bakrommet.

Detelina, som egentlig er fra Bulgaria, kom til Norge i 2010. Etter bare to år begynte hun på Katta, på Design og tekstil. Etter skolen var hun i praksis på systua på Domkirkeodden. På åpningsdagen var både læreren hennes, Siw Aina Pettersen og leder for systua, Torunn Meyer, til stede, begge veldig stolte over hva Detelina har fått til.

– Vi så at Detelina virkelig ville. Hun har svennebrevet sitt i bunnen, og det er flott at hun våger å satse, sier de to.

Detelina takker både læremestrene sine og familien for den støtten hun har fått.

– Siw Aina og Torunn sa at jeg ikke måtte slutte å sy så jeg hørte på dem. Men ellers føles det som jeg har vært på rett sted til rett tid og møtt de riktige personene, sier en veldig takknemlig Detelina.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.