Jacobsen var ute på jobb med kameraet da vannstanden i Mjøsa steg i 1967. Et av stedene Jacobsen besøkte var Åker sag og det gule huset, som ble behørig omtalt i onsdagens HA. (Se egen sak til høyre)

Jacobsen har tatt seg bryet med å lete i sitt eget bildearkiv, og skriver følgende i en e-post:

– Det er en artig sak dere har om det gule huset på Åker sag. Jeg har ikke så mye å tillegge, men jeg har et bilde dere kanskje kan ha interesse av. Det tok jeg under flommen i 1967 – for 50 år siden – da jeg jobbet i Hamar Stiftstidende. Huset skimtes i bakgrunnen. Hele sagområdet lå under vann.

Jacobsen mener å huske at beboerne i huset hadde en del utfordringer i forbindelse med den ekstreme vannstanden.

– Så vidt jeg husker bodde det folk i huset. Jeg tror faktisk de bodde der under flommen, og at de brukte robåt for å komme seg fram. Det var i hvert fall folk i huset under flommen, erindrer han.

På HAs Facebook-side har det strømmet på med folk som har minner og opplevelser fra Åker sag og området rundt det såkalte gule huset. Helen Rønningsbakken skriver følgende:

– Dette huset oppdaget jeg for første gang da jeg kjørte forbi for ca. 20 år siden. Jeg ble veldig fascinert av huset som forfalt og nærmest sank ned i bakken der det sto, nesten helt gjemt av løvskogen helt inntil E6.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00