Det er Hamar Velferdslag for eldres fellesfond som sto bak det hyggelige pengedrysset da de avviklet årsmøtet sitt denne uka.

– Bare hyggelig å være litt julenisse, sa leder velferdslaget, Grethe Wenche Dufseth.

Historien bak denne tildelingen er litt spesiell: Velferdslaget er en privat stiftelse, og pengene som ligger i fondet stammer fra da Hamar kommune overtok Parkgården og to legater som var gitt av Aslaug og Arthuer Wieberg og G. Flakstad. Styret har gitt tilskudd etter søknad av renteinntektene, og i fjor ble det tildelt 60.000 kroner til fire søkere.

Men de siste årene har det nesten kostet uforholdsmessig mye å betjene fondet. Derfor søkte de Stiftelsestilsynet om å få oppløse fondet. Men søknaden ble avslått, de hadde over én million kroner på kontoen og det var for mye til at det kunne løses opp.

– Men vi har tillatelse til å dele ut den frie kapitalen fra fondet, og det er det vi gjør nå. Så forsøker vi å legge ned fondet i neste runde, sier Dufseth.

Pengene ble fordelt etter hvor mange eldre institusjonene har: Klukstuen omsorgssenter får 96.240 kroner, Finsalsenteret får 174.836 kroner, Kåtorp bo- og aktivitetssenter får 38.496 korner, Parkgården får 96.240 kroner, Prestrudsenteret får 162.004 kroner og Kløverenga omsorgsbolig får 38.496 kroner.

Representanter for flere av venneforeningen var til stede ved utdelingen. Bjørn Helge Olsen, som representerer både Prestrudsenteret og Kløverenga, lovte å få mye trivsel ut av pengene de ble tildelt. Bjørn Myhre, Finsalsenterets venner, hadde allerede flere tiltak under planlegging.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.