– Men her er vi og her trives vi, sier manuellterapeut Serrianne Homme Fjellheim.

Hun har nå tatt over driftstilskuddet til Aage Engen som fylte 70 år i november. Da trekker kommunen tilbake driftsløyvet og dermed adgangen til pasientens refusjon.

– Men jeg blir nok her en gang i uka framover, sier Engen, et kjent navn i Hamar. I 1974 var han med på å bygge opp det som siden ble Fysioteam i Kvartal 48, der restauranten Sjiraffen hadde holdt til. På det meste hadde de 650 kvadratmeter og 10 medarbeidere. Men tida gikk litt ifra lokalene, og flere kontorer var dårlige. Åtte av fysioterapeutene fra Fysioteam flyttet til nye lokaler i Ankerskogen, mens to manuellterapeuter, Aage og Marius Engen, ble igjen i Kvatal 48 og startet Venter for Manuell Terapi. – Sammen med gårdeieren kom vi fram til avtale der vi beholdt kjernelokalene på 200 kvadrat, sier Aage Engen, og legger til: – Og den fantastiske utsikten til Mjøsa har vi beholdt!

Mens Marius Engen har sin utdannelse fra Nederland og Australia, har Serrianne tatt hele sitt utdanningsløp i Norge.

– Vi utfyller hverandre, og det er bra, sier Serrianne som kom fra Lillehammer for å ta over tilskuddet i Hamar.

Manuellterapiutdanningen er et to års masterstudium, og en må være fysioterapeut for å kunne begynne på utdanningen. En manuellterapeut kan henvise til røntgen, MR, CT og operasjon for muskel-skjelett. De kan også sykmelde og henvise videre til fysioterapeut, og det er ikke nødvendig med henvisning fra lege for å få trygderefusjon.

– Det er aldri bare en vei til Rom, og det er mange ulike pasienter som trenger ulike behandlingsmetoder, sier Serrianne Homme Fjellheim.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.