– Men her er vi og her trives vi, sier manuellterapeut Serrianne Homme Fjellheim.

Hun har nå tatt over driftstilskuddet til Aage Engen som fylte 70 år i november. Da trekker kommunen tilbake driftsløyvet og dermed adgangen til pasientens refusjon.

– Men jeg blir nok her en gang i uka framover, sier Engen, et kjent navn i Hamar. I 1974 var han med på å bygge opp det som siden ble Fysioteam i Kvartal 48, der restauranten Sjiraffen hadde holdt til. På det meste hadde de 650 kvadratmeter og 10 medarbeidere. Men tida gikk litt ifra lokalene, og flere kontorer var dårlige. Åtte av fysioterapeutene fra Fysioteam flyttet til nye lokaler i Ankerskogen, mens to manuellterapeuter, Aage og Marius Engen, ble igjen i Kvatal 48 og startet Venter for Manuell Terapi. – Sammen med gårdeieren kom vi fram til avtale der vi beholdt kjernelokalene på 200 kvadrat, sier Aage Engen, og legger til: – Og den fantastiske utsikten til Mjøsa har vi beholdt!

Mens Marius Engen har sin utdannelse fra Nederland og Australia, har Serrianne tatt hele sitt utdanningsløp i Norge.

– Vi utfyller hverandre, og det er bra, sier Serrianne som kom fra Lillehammer for å ta over tilskuddet i Hamar.

Manuellterapiutdanningen er et to års masterstudium, og en må være fysioterapeut for å kunne begynne på utdanningen. En manuellterapeut kan henvise til røntgen, MR, CT og operasjon for muskel-skjelett. De kan også sykmelde og henvise videre til fysioterapeut, og det er ikke nødvendig med henvisning fra lege for å få trygderefusjon.

– Det er aldri bare en vei til Rom, og det er mange ulike pasienter som trenger ulike behandlingsmetoder, sier Serrianne Homme Fjellheim.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00