Jentene troppet forleden ettermiddag opp hos Kreftforeningen i Strandgata med en sjekk pålydende 39.301 kroner, øremerket kreftforskingen.

– Jeg er så imponert og takknemlig, de har virkelig gjort en kjempeinnsats, sier Morten Midtby i Kreftforeningen, aksjonsleder distrikt Innlandet.

Celina og Marion startet sitt imponerende arbeid for kreftsaken i august i fjor. Som elever ved Hamar Katedralskole, medier og kommunikasjonslinja, startet de sammen med to medelever en ungdomsbedrift. De kalte bedriften Perspektiv UB. Foretaket ble avsluttet i august i år, og da med Celina og Marion som de eneste gjenværende i prosjektet.

Det var ikke lite de to fikk gjort i løpet av ett år. Som fotointeresserte med fotografering som staket yrkeskurs valgte de å lage sin egen fotoutstilling. De fulgte fire kreftpasienter i alderen 17 til 75 år gjennom hverdag og behandling. Resultatet ble vist med 20 bilder i en utstilling som åpnet i Kulturhuset 15. juni, og som sto i to måneder.

– Vi har hatt gode samarbeidspartnere med på laget. Storhamar hockey har støttet oss med 25.000 kroner, og Hedmark Trafikk med 20.000, sier de.

Overskuddet går altså som gave til Kreftforeningen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.