– Og alle er invitert, sier Linn Sigurdsen, og legger til:

– Selv om Uno er en møteplass for unge, vil vi gjerne møte både besteforeldre, foreldre og kommende Uno-generasjoner.

Sigurdsen og alle de frivillige som står bak Uno flytter deler av kafeen utendørs fredag. I Triangelparken blir det rigget opp scene, og flere lokale band spiller utover ettermiddagen og kvelden.

– Café Uno er dugnad, rett og slett. Mange av musikerne har vært mye her på kafeen så vi synes det er ekstra hyggelig at de stiller på konsert, sier Linn Sigurdsen.

FESTKVELD

Av hensyn til gratiskonserten på Stortorget fredag kveld, blir det stille fra scenen i Triangelparken mens den pågår. Men deretter blir det festkveld med grilling og musikk. Sigurdsen håper på masse folk og god stemning.

Og nettopp god stemning er det mange som forbinder med Café Uno. Den ble startet med støtte fra menighetene i byen og skal være et alkoholfritt møtested for ungdom mellom 15 og 19. Også Edru Livsstil gir faste bidrag. Kafeen har vært på flyttefot flere ganger, men holder nå til i de gamle lokalene til Brudesalongen. Ungdom, men også voksne, vet hvor den er. Hamar kommune betaler nå halve husleien for å bidra til at ungdom har et sted å være.

FORDOMMER

– Vi vet at mange har fordommer mot å komme hit, og det er veldig dumt. Jeg pleier å si: Kom hit, kjenn på stemningen, og når de kommer så forsvinner alle fordommene. Hit skal alle kunne komme, enten en er kristen eller ikke. Her er det ikke kjøpepress, men god og billig mat hvis du vil kjøpe. Noen bruker oss som venteplass og et sted de gjør lekser mens de venter på bussen, andre kan henge her hele dagen fordi de synes det er godt å være her. Det er akkurat slik vi vil ha det, sier Linn Sigurdsen.

Kafeen er åpen tirsdag og torsdager på ettermiddag og kveld. På lørdag er kafeen åpen for alle, på dagtid og på kveldstid. På dagen er barnefamilier hjertelig velkomne. Her ligger tegnerullen klar!

Innimellom arrangeres konserter, quiz og kreative verksteder på kafeen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.