– Så mye har vi nok aldri hatt på noen julemesse før, sier Elisabeth Hustad Knutsen, leder for Hamar Husflidslag.

Hele siste uka har flere av medlemmene i laget hengt opp, lagt fram, pyntet og ordnet til årets julemesse. Og siden laget skiftet lokaler i høst, kunne en ikke bruke blåkopien fra fjorårets messe. Her kan du finne adventspynt, juledekorasjoner, strikke- og hekleprodukter i store mengder til både voksne og barn, søm og gjenbrukssøm, filleryer og sølvvarer blant mye annet.

– Hjertene våre, som kan brukes både til pynt og som grytekluter, må vi ha med hvert år, og de er også med i år. Nytt av året er halmbukker og juletrepynt av halm. Så må vi ikke glemme utepottene som er støpt i betong, sier Elisabeth Hustad Knutsen, som gleder seg stort til å vise fram årets juleprodukter.

Ikke minst har Husflidslaget nå store utstillingsvinduer der de kan få vist fram litt av mangfoldet. Laget skal også selge julekaker og sild, og utendørs blir det bod med salg av julenek og kranser.

Nye lokaler og større plass har også fristet mange nye medlemmer til Husflidslaget. Nå teller de nesten 130, og det er mellom 30 og 40 medlemmer på de ukentlige tirsdagsmøtene.

På grunn av vegarbeider, er det lurt å parkere ved Ankerskogen, i sidegatene til Maths Pedersens gate, i Stafsbergvegen. Årets julemesse holder åpent helt til søndag 26. november.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00