Han er daglig leder for Storhamar håndball og har tatt på seg å lede gruppa som skal forberede arrangementet. Målet er å vise hva idrettslagene kan by på – fra de store idrettene til de små og nye gruppene. Håpet er at barn og unge mellom 6 og 18, som ikke er med i organisert idrett fra før, vil finne noe som frister. Og navnet er satt: FABulous Hamar der de tre første bokstavene spiller på frivillighet, aktivitet og byfest. For også frivillighetsmønstringen legges inn i arrangementet.

Viser bredde

Det var Hedmark Idrettskrets og Hamar kommune som inviterte idrettslag med for å lage et breddearrangement i byen. Hamar Roller Derby, Hamar Idrettslags roklubb, Hamar Idrettslags svømmeklubb og Storhamar håndball stilte opp og har fått med seg Junior Chambers International (JCI) i planleggingen. Det er sendt ut informasjon til alle idrettslag om å bruke denne dagen til å vise seg fram – med aktiviteter og med stand i sentrum.

– Vi ser for oss at hele området fra Triangelen til Stortorget og ned til Mjøsa blir satt av til denne idrettsfesten, sier Bjørn Inge Os, som melder om stor interesse.

Open Water

Kristine Røsland fra svømme-, stup- og triatlongruppa i HIL ivret for å samle seg om 18. august. Da skal gruppa ha sitt Open Water-arrangement der de håper å dra mange svømmegrupper fra hele landet til Hamar.

– Denne helga blir det en treningsleir som vi avslutter med en Open water-konkurranse. Da blir det start ved stupetårnet og så svømmer de langs ridehusstranda slik at folk kan stå der og heie. Det blir helt fantastisk, sier Røsland.

Open Water er for øvrig bare ett av tre store arrangement som svømmegruppa planlegger sammen med Ottestad Idrettslag denne sommeren. H3 starter allerede 23. juni med Hamar By Maraton. Sommeren avsluttes med Hamar By Triatlon 16. september. Da blir Hamar sentrum arena for både svømming, sykling og svømming.

AKTIV UKE

Lørdag 18. august blir avslutningen på ei Hamar-uke som bør samle mange mennesker. 10. august fyller HamKam 100 år, så følger stupetårnkonserten og AHA-konsert på Stortorget.

Scenen blir stående for 18. august på kveldstid inviteres lokale musikere til underholde.

Også frivilligheten i Hamar skal få vise seg fram denne dagen.

– Frivillighetsmønstringen er blitt etterlyst etter at den har ligget nede i to år. 18. august er den tilbake, men vi strammer inn på hvem som blir invitert. Nå blir det lag og foreninger som har aktiviteter, og aller helst rettet mot barn og unge, sier Marian Skutlaberg, rådgiver for kultur og frivillighet i Hamar kommune.

Hun nevner sjakklubb og 4H som eksempler. Denne delen av arrangementet 18. august blir lagt til området rundt Triangelen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.