• JURY: Henriette Enger, Live Giset og Tonje Ofstad-Pettersen beundrer byggverket fra Åker barnehage.
  • SENTRUMSDAMENE: Sentrumsdamene, med Live Giset i midten, har laget sin egen pepperkakeoppsats, men er selvsagt ikke med i konkurransen. FOTO: Trude Ånnevik

Krøniken var på plass i kulturhuset da de siste pepperkakebyggverkene ble satt på plass. Og der troner altså Hamar stasjon, i en imponerende størrelse. Her er ikke noe overlatt til tilfeldighetene.

– Vi har sett på veldig mange bilder av stasjonen, og vi har tegnet og målt, sier Ragnhild Andersen, en av studentene på Menko. De 20 i klassene har vært oppdelt i team for å få byggverket ferdig.

Men om det blir premie, gjenstår å se. Lørdag, før julegata åpner med lystog, er det åpning av pepperkakebyen og premiering av tre byggverk.

Og selv om det i år bare er 12 byggverk, mot hele 28 i fjor, er det minst like høy standard, mener utstillingsprodusent i kulturhuset, Henriette Enger, mens hun studerer de forseggjorte byggverkene sammen med Live Giset og Tonje Ofstad-Pettersen. De utgjør juryen sammen med Einar Busterud.

De har slett ingen lett oppgave. Her har noen laget en veldig kunstnerisk vri på den nye stasjonsbygningen – i vikingskipet! Barn og voksne i Åker barnehage har laget en flott utgave av barnehagen sin, Ajer barnehage har laget et flott tog, Hamar Montessoriskole har laget barnas lekehus, for ikke å snakke om mottaksklassen på Børstad ungdomsskole som har laget en internasjonal pepperkakeidyll! Imponerende er også Den store klokka som de ansatte på Ur & Sånn.

Og hvis du har lyst til å se hvordan sentrumsdamene, Live Giset, Lene Knutsen Helgestad og Svanhild Aspen Løkken, ser ut i pepperkakedeig, så står også de utstilt på bordet. – Men utenfor konkurranse, altså. Vi fikk bare så lyst til å spre litt glede, sier Live Giset.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.