550 elever fra 1.–5. klasse fra Hamar og Ottestad har nå fått høre skolekonserten «Kornelia Kornett, Almar Altsax (og noen flere) bygger en melodi». Det er dirigenten i korpset, Jan Kola, som har laget en pedagogisk fortelling i konsertform. Gjennom konserten, får elevene høre hvordan en kan bygge opp en melodi med stadig flere instrumenter. Aller først ut er Almar Altsax og Kornelia Kornett, som egentlig heter Olav Rom (10) og Lotta Eide Nyhus (10). Lotta spiller egentlig trompet, og hun har vært med i korps i fire år allerede.

– Mamma og pappa spilte også i korps da de var små, og så spurte de om jeg ville prøve. Det er veldig gøy, og neste år skal vi til Skottland på tur, forteller Lotta.

Dit skal også Olav. Han har vært med i korps i halvannet år og synes det har vært et godt alternativ til fotball.

Før skolekonserten hadde alle skolene fått tilsendt «Musikkbyggesangen» slik at de også kunne lære seg sangen. Underveis i konserten fikk gjestene også høre de 38 musikantene spille både Mozart, Beatles og filmmusikk. Da de klemte i gang med musikken fra Star Wars, var det ikke mange av elevene som satt rolig på stolene.

– Dette er en pedagogisk forestilling om musikk. Håpet er jo at noen vil synes dette er så interessant at de kommer på den åpne kvelden vår 8. juni, sier Jan Kola.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00