Ankerskogen kan legge fram et positivt årsresultat for 2016, for første gang på mange år. Busterud tilskriver resultatforbedringen styret og styreleder Jens G. Bergaust.

Timeprisen på 1.100 kroner var avtalt før Bergaust tiltrådte, og ifølge Busterud er det i det nedre sjiktet for hva kommunen betaler for konsulentbistand.

Både Busterud og Bergaust har eierinteresser i selskapene Sten& Stønn og Hamar minilager. Begge springer ut av gårdsdrift i Øvre Vang.

– Ja, vi har et samarbeid, men jeg har ikke vært involvert i hvem som ble valgt inn i dette styret. Det er det eierskapssekretariatet og valgkomiteen som jobber med. Hadde jeg vært til stede på formannskapet onsdag, ville jeg ha meldt meg inhabil i saken om styregodtgjørelse, sier Busterud.

Leder Mette Braathen i eierskapssekretariatet opplyser at det er valgkomiteen som består av Braathen og to politikerne Grete Solli (Ap) og Inga Borud (BBL), som innstiller i styrevalg. De prøver å gå bredt ut og vurderer flere kandidater. Det skjedde også i dette tilfellet.

– Hamar kommune ønsker ikke at styreledere og styremedlemmer skal ha konsulentoppdrag for selskapene de leder. Men vi har sett at det i enkelte perioder er behov for at styret, for å kunne jobbe effektivt, bruker egne ressurser i stedet for å leie inn konsulenter. Kommunen har da valgt å godtgjøre dette særskilt, sier Braathen.

I eiermeldingen er det presisert at det skal være åpenhet om dette, og at det ikke skal være varige ordninger.

Braathen sier de har avtaler som ligger under, på nivå og over den timeprisen som er avtalt med Bergaust.

Selskapene som i perioder har hatt forhøyet godtgjøring har vært Strandsonen Infrastruktur (avviklet), sportsanleggsselskapene og Hamar Energi Holding.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.