– Se da, jeg klarer å skrive navnet mitt sjøl om fingrene er stive, sier en fornøyd Adrian med Olaf som tilskuer.

De to har meldt seg på Forskerfabrikkens sommerskole for aller første gang og synes det er spennende. Da krøniken var innom, skulle de ni deltakerne forske på hvorfor det er så viktig at vi har ledd og hvordan skjelettet vårt egentlig fungerer. Slikt må prøves ut i praksis. Derfor måtte alle deltakerne tape fingrene – spjelket med tannpirkere – og deretter skulle de både skrive navnet sitt og sette sammen binderser. Slett ikke enkelt!

Forskerfabrikken går hele uka og det mange ulike temaer hver dag. Hovedtemaet for hele uka er geologi, og det er stadig turer ut for å sjekke ulike bergarter. De har også forsket på hvorfor vi får vann i munnen og pH-verdier før og etter vi har spist.

– Men vi har også lært å lage vulkan, forteller Isabell Breidal Bekkevold (9), eneste jenta på dette kurset i Forskerfabrikkens sommerskole.

– Så har vi lært hvordan vi skal få vann til å eksplodere. Det har vært det morsomste til nå, mener Olaf Weider Skjesol.

Men det gjenstår mye rart: Hvordan en kan lage sugerørraketter, for eksempel. Hver dag er det aktiviteter både inne og utendørs.

Forskerfabrikken arrangerer sommerskole i tre etapper denne sommeren. De to siste kursene holdes i uke 32 og 33.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.