– Se da, jeg klarer å skrive navnet mitt sjøl om fingrene er stive, sier en fornøyd Adrian med Olaf som tilskuer.

De to har meldt seg på Forskerfabrikkens sommerskole for aller første gang og synes det er spennende. Da krøniken var innom, skulle de ni deltakerne forske på hvorfor det er så viktig at vi har ledd og hvordan skjelettet vårt egentlig fungerer. Slikt må prøves ut i praksis. Derfor måtte alle deltakerne tape fingrene – spjelket med tannpirkere – og deretter skulle de både skrive navnet sitt og sette sammen binderser. Slett ikke enkelt!

Forskerfabrikken går hele uka og det mange ulike temaer hver dag. Hovedtemaet for hele uka er geologi, og det er stadig turer ut for å sjekke ulike bergarter. De har også forsket på hvorfor vi får vann i munnen og pH-verdier før og etter vi har spist.

– Men vi har også lært å lage vulkan, forteller Isabell Breidal Bekkevold (9), eneste jenta på dette kurset i Forskerfabrikkens sommerskole.

– Så har vi lært hvordan vi skal få vann til å eksplodere. Det har vært det morsomste til nå, mener Olaf Weider Skjesol.

Men det gjenstår mye rart: Hvordan en kan lage sugerørraketter, for eksempel. Hver dag er det aktiviteter både inne og utendørs.

Forskerfabrikken arrangerer sommerskole i tre etapper denne sommeren. De to siste kursene holdes i uke 32 og 33.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00