• Få: Denne trives ikke i årets sommervarme.

– Selv om tørken er dårlig for bøndene, holder den i hvert fall sneglene unna, sier gartner Hildur Hauksdottir på en gresslette på Domkirkeodden.

Det grønne har igjen rukket å bli tørt etter en av få dager med regn i sommer.

– Hvis det er overskyet og regn, så kommer de fram, sier Hauksdottir, som igjen har satt i gang med å fjerne brunskogsneglene som for mange er en pest og en plage.

Det har ikke vært mange brunsnegler å se i år. Likevel oppfordrer Hamar kommune og Hauksdottir folk til å ta en ekstra titt når de er ute på tur. På Domkirkeodden har Hauksdottir satt ut fem stasjoner med bøtte og saks, som man kan benytte seg av.

Noen synes kanskje metoden med saks og bøtte virker grotesk, men det finnes andre metoder. På 12 andre stasjoner er det satt ut satt ut bokser med en spesialblanding med vann, sprit og spraymalt. Det tiltrekker sneglen og drukner den raskt og effektivt.

– De dør uansett hvilken metode du bruker, men det mest humane er nok å klippe. Da dør den momentant, sier Hauksdottir.

Selv om det er få av brunskogsneglene i år, er de fremdeles en malplassert art som bør fjernes.

– Det er svartskogsneglen som hører hjemme her. Brunskogsneglen hører til i varmere strøk, og her vet ikke engang fuglen at det er mat de kan spise, forteller Hauksdottir.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.