Førstetrinnselevene er med på SOS-barnebyers omvendte adventskalender, og elevene har fått hver sin adventskalender med små og større oppgaver. Noen oppdrag er til glede for klassemiljøet, andre oppgaver kan de gjøre utenfor skolen og hjemme. Og hver dag får elevene fortelle om gårsdagens oppdrag og oppgaver tidligere i måneden.

Fredag fikk krøniken være med på den hyggelige morgentimen på Prestrud. Med dempet lys og julemusikk startet elevene dagen i en ring i klasserommen. Etter at dagens lys var tent, ivret elevene etter å dele erfaringene sine med å gi bort en gave til en annen. Flere hadde funnet bøker de hadde vokst fra og gitt dem til noen yngre, noen hadde gitt bort leker de ikke brukte lenger, ei av jentene hadde gitt bort Barbie-dokka si og ei hadde gitt bort ei T-skjorte til ei venninne.

Jakob Presthus Bjerkaas hadde tatt bilde av mange leker som han nå ville sende til et annet land.

Et annet oppdrag var å smile til noen du ikke kjenner.

– Jeg smilte til ei dame som jeg ikke kjente som sto og ventet på bussen, forteller Iselin Gravem-Grasli.

Noen dager får de også i oppdrag å gjøre oppgaver hjemme, og de har både ryddet bord og støvsugd. Slett ikke verst!

– Vi merker at elevene blir veldig giret på å gjøre oppdragene og at de faktisk blir ganske bevisste på det. Og dette er noe alle kan være med på, selv om ikke alle er med på alt, sier en av lærerne, Camilla Lindstad Holand, før hun forteller om dagens oppdrag: Å lese ei bok sammen med en annen. Vi regner med at det blir mange hyggelige lesestunder av det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.