Førstetrinnselevene er med på SOS-barnebyers omvendte adventskalender, og elevene har fått hver sin adventskalender med små og større oppgaver. Noen oppdrag er til glede for klassemiljøet, andre oppgaver kan de gjøre utenfor skolen og hjemme. Og hver dag får elevene fortelle om gårsdagens oppdrag og oppgaver tidligere i måneden.

Fredag fikk krøniken være med på den hyggelige morgentimen på Prestrud. Med dempet lys og julemusikk startet elevene dagen i en ring i klasserommen. Etter at dagens lys var tent, ivret elevene etter å dele erfaringene sine med å gi bort en gave til en annen. Flere hadde funnet bøker de hadde vokst fra og gitt dem til noen yngre, noen hadde gitt bort leker de ikke brukte lenger, ei av jentene hadde gitt bort Barbie-dokka si og ei hadde gitt bort ei T-skjorte til ei venninne.

Jakob Presthus Bjerkaas hadde tatt bilde av mange leker som han nå ville sende til et annet land.

Et annet oppdrag var å smile til noen du ikke kjenner.

– Jeg smilte til ei dame som jeg ikke kjente som sto og ventet på bussen, forteller Iselin Gravem-Grasli.

Noen dager får de også i oppdrag å gjøre oppgaver hjemme, og de har både ryddet bord og støvsugd. Slett ikke verst!

– Vi merker at elevene blir veldig giret på å gjøre oppdragene og at de faktisk blir ganske bevisste på det. Og dette er noe alle kan være med på, selv om ikke alle er med på alt, sier en av lærerne, Camilla Lindstad Holand, før hun forteller om dagens oppdrag: Å lese ei bok sammen med en annen. Vi regner med at det blir mange hyggelige lesestunder av det.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00