Det er iallfall det som er ønsket til Hamar Naturskole når de nå har startet kurs for naturambassadører i barnehagene. Torsdag var 20 ansatte fra 13 barnehager i Hamar på første samling for å få råd, inspirasjon og trening i å ta naturen i bruk. Ideen kommer fra København, der de har en langsiktig skolering av ansatte for å bruke naturen mer aktivt.

– Håpet vårt er at de ansatte kan flette inn litt læring på turene sine, gi ungene noe å undre seg over, sier Hans Christian Johnson i Hamar Naturskole.

Etter en kort teoretisk del, skulle de barnehageansatte lage bål og laksewok. Her var det mange som var vant til å lage bål.

– Ungene i barnehagen vår elsker å være med ut på tur og tenne bål, og vi har egen bålplass nede ved Mjøsa. Det er noe med stemningen rundt bålet, det gjør noe med både barn og voksne, sier Marthe Haraldsen Huseby fra Martodden barnehage. Sammen med kollega Monica Lago Olsen har hun allerede fått fyr på bålet og er i gang med å gjøre i stand maten. De roser initiativet og ser fram til å bringe ideene videre til barnehagen sin.

– Jeg er ofte ute på tur med fireåringene i barnehagen, og det er helt utrolig hvor mye de spiser når maten er tilberedt på bål, sier Anita Ilseth i Lovisenberg barnehage.

– Og når maten er tilberedt på bål, spiser de gjerne ting de ellers ikke liker, sier Marte Tangen fra Lundbo barnehage.

Dette var første kursdag, og her var det høsten som var i fokus. Neste samling er i januar og da er temaene realfag ute om vinteren, spor og sportegn og eksperimenter. Siste samling er i mai og da skal barna lære mer om hva som skjer når naturen våkner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.