Sammen med flere veteraner i skøytegruppa har han tatt initiativet til et samarbeid med Hamar-skolene. Håpet deres er at skolene i løpet av vinteren legger inn skøytetimer i Vikingskipet.

På isen tar veteranene over og lærer bort litt skøyteteknikk. Men først og fremst formidler de glede over å kunne være på isen.

Dette året var det ikke så mange skoler som responderte på tilbudet fra skøyteveteranene, men Stein Andersen har ikke tenkt å gi opp.

– Neste år skal vi være mye tidligere ute slik at skolene får lagt det inn i årsplanen sin, sier han.

Da Krøniken var på besøk, var det 30 elever fra Prestrud skole som var på isen. Etter kort tid var de aller fleste i full aktivitet, og de aller fleste viste at det slett ikke var første gang de gikk på skøyter.

– Jeg har gått mye på skøyter på Greveløkka, men det er artig å være her, sa Nicolai Jonsrud.

Flere av de andre nikker, Greveløkka er populært.

I tillegg til elevene fra Prestrud, har veteranene også hatt besøk fra Lovisenberg skole. Hver skole får tre besøksdager, og skøytegruppa har fått støtte fra Lions-klubbene slik at busstransporten er dekket.

– Jeg minner om at det er gratis istid for alle Hamar-skolene på dagtid. Fra klokka 18 til 20 kan alle som vil gå på skøyter rundt i banene, og jeg skulle ønske at mange flere ville ta en tur hit, sier Stein Andersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.