Prisveksten på det norske boligmarkedet har bremset opp – og går nå også merkbart tilbake. I november sank boligprisene med 1,1 prosent på landsbasis, noe som gir en nedgang på 0,5 prosent de siste 12 månedene.

Hamar er et av svært få unntak. Her var prisene helt uendret fra oktober. I et lengre perspektiv har dette resultert i en prisstigning på 6 prosent siden samme tid i fjor.

Endre Juell-Andersen, daglig leder hos DNB Eiendom i Hamar, mener Innlandet er i en spesiell posisjon – mye på grunn av beliggenheten:

– På våre trakter merker vi verken de dypeste dalbunnene eller de høyeste toppene, sier han.

– Hva er årsaken til at Hamar er så stabilt?

– Vi begynner nå å få kjempegod infrastruktur på Hedmarken. I tillegg er det mange innflyttere som vil bo i Hedmark og pendle sørover på jobb.

– Tror du stabiliteten på våre trakter fortsetter?

– Ja, helt klart. Jeg tror på stabile boligpriser i mange år framover. Hvis man får fortgang i boligbyggingen rundt Hamar, så vil det bety enda mer tilflytting, sier megleren.

Slått av Stovner

Også Haugesund opplevde å gå i null den siste måneden, mens Stovner i Oslo er det eneste området som står oppført med vekst. Her var det 0,2 prosent i pluss fra oktober til november.

I Hedmark fylke sank boligprisene med 0,6 prosent den siste måneden, men det siste året har det fortsatt vært en vekst på nesten 7 prosent.

Kvadratmeterprisen i Hamar er for tiden 32.528 kroner, mens den i fylket for øvrig er 22.278 kroner. Det er fortsatt et godt stykke bak landsgjennomsnittet på snaue 40.000 kroner.

Ser man på de siste fem årene, har prisene i Hamar vokst mer (42,6 prosent) enn både Oslo (36 prosent) og landet (26,1 prosent).

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00