Blomsterdamene startet i lokaler i Storhamargata, men fikk byggeprosessen i kulturhuset veldig tett på seg. Siden flyttet de til fine, men kanskje ikke så egnede lokaler for blomster, i Basarene. Etter en litt omflakkende tilværelse har de funnet seg selv, i trivelige lokaler i Strandgata.

– Og her blir vi, slår Therese Dalbakk fast.

– Strandgata er blitt gromgata. Her er det mange som rusler forbi, og vi føler at vi er en del av et miljø med Larsen ved siden av oss. Kaffe og blomster er toppen av trivsel.

14. mai er det klart for årets første loppemarked i Strandgata, og Blomsterdamene har bestemt seg for å henge seg på og holde åpent.

– Vi satser mye på uteplanter, mange er nok ikke klar over det. Derfor vil vi benytte anledningen til å vise oss fram på slike dager, men også søndager i høysesongen, sier Dalbakk.

Flyttingen til Strandgata viste seg raskt gjennom bedre omsetning, og Therese Dalbakk og kollegaen hennes får stadig høre at kundene bevisst drar ned til sentrum og bruker forretninger der når de kan.

– Vi er ikke så mange forretninger igjen til å dra lasset her nede i sentrum så vi er helt avhengig av en slik bevissthet.

Den siste tiden har flere blomsterforretninger lukket dørene, og Dalbakk er ikke i tvil om hva det skyldes:

– Matvareforretningene selger nå så mye blomster at det går ut over oss i faghandelen. Hvis publikum ønsker faghandler så må de faktisk bruke dem, ellers blir de borte.

Torsdag og fredag denne uka feirer de bursdag med tilbud og kake. Nå ser Blomsterdamene fram til en magisk periode: Det skal bugne av blomster, det er konfirmasjoner, bryllup og alle skal pynte opp med blomster ute og inne.

– Det er bare å glede seg, sier Therese Dalbakk.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00