Blomsterdamene startet i lokaler i Storhamargata, men fikk byggeprosessen i kulturhuset veldig tett på seg. Siden flyttet de til fine, men kanskje ikke så egnede lokaler for blomster, i Basarene. Etter en litt omflakkende tilværelse har de funnet seg selv, i trivelige lokaler i Strandgata.

– Og her blir vi, slår Therese Dalbakk fast.

– Strandgata er blitt gromgata. Her er det mange som rusler forbi, og vi føler at vi er en del av et miljø med Larsen ved siden av oss. Kaffe og blomster er toppen av trivsel.

14. mai er det klart for årets første loppemarked i Strandgata, og Blomsterdamene har bestemt seg for å henge seg på og holde åpent.

– Vi satser mye på uteplanter, mange er nok ikke klar over det. Derfor vil vi benytte anledningen til å vise oss fram på slike dager, men også søndager i høysesongen, sier Dalbakk.

Flyttingen til Strandgata viste seg raskt gjennom bedre omsetning, og Therese Dalbakk og kollegaen hennes får stadig høre at kundene bevisst drar ned til sentrum og bruker forretninger der når de kan.

– Vi er ikke så mange forretninger igjen til å dra lasset her nede i sentrum så vi er helt avhengig av en slik bevissthet.

Den siste tiden har flere blomsterforretninger lukket dørene, og Dalbakk er ikke i tvil om hva det skyldes:

– Matvareforretningene selger nå så mye blomster at det går ut over oss i faghandelen. Hvis publikum ønsker faghandler så må de faktisk bruke dem, ellers blir de borte.

Torsdag og fredag denne uka feirer de bursdag med tilbud og kake. Nå ser Blomsterdamene fram til en magisk periode: Det skal bugne av blomster, det er konfirmasjoner, bryllup og alle skal pynte opp med blomster ute og inne.

– Det er bare å glede seg, sier Therese Dalbakk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.