• EGEN KASSE: Skolene som deltar får egen sykkelmekkekasse.
  • GODKJENT: Kenneth Rønningen Hulleberg har gått gjennom alle krav til sykkelen og kan godkjenne den.

Joakim Håkonsen, Kenneth Rønningen, John Edvard Slette, Syverin Johansen og Mats Sveum kastet seg over sykkelparken på skolen denne uka og kunne dele ut godkjent-merker etter noen runder med skrujern og kjedeolje.

Pilotprosjekt

De fem sjetteklassingene er nemlig plukket ut som Ingebergs sykkelmekkegjeng og skal være skolens sykkeleksperter til de går ut av skolen.

Det er Hamar Naturskole i samarbeid med Sykkelbyen Hamar som står bak dette pilotprosjektet.

–Vi får ofte besøk av skoleklasser med mer eller mindre brukbare sykler, og håpet vårt er at enda flere kan bruke sykkelen ut på tur. Da er det greit at den er i orden, og det er derfor vi vil prøve å lage egne sykkelmekkegjenger på skolene, sier Hans Christian Johnson i Hamar Naturskole.

Sykkelmekkekasse

Mandag troppet han opp på skolen med Sykkelmekkekasse som skal stå igjen på skolen. Sammen med elevene gikk han gjennom hva som må være i orden på sykkelen. Og like etterpå gikk elevene over alle syklene som skolen selv eier. Det gikk ikke lang tid før de fikk skikkelig dreisen på både oljing, stramming av bremser og festing av løse seter og styrer.

– Jeg gjør det vanligvis ikke sjøl, men det er fint å kunne det, mente Mats Sveum, men han jobber intenst med å få på plass igjen et sete som ikke ville sitte som det skulle.

Joakim Håkonsen bor lenger oppover i Vang, seks kilometer fra skolen og tar buss dit, men sykler mye på fritida. – Greit å kunne litt mer om sykkelen, mente han.

Hans Christian Johnson håper at alle skolene i Hamar skal kunne få egne sykkelmekkegjenger. Dette året blir det prøvd ut på Ingeberg og Lovisenberg.

– Vår erfaring er at ikke er så mye som skal til før elevene klarer det meste sjøl. Litt innføring og godt verktøy, så er de i gang, sier Johnson.

Sykkelreglene

Elevene i sykkelmekkegjengen får utdelt skjemaer som de går gjennom. Kanskje du skal sjekke om sykkelen din er lovlig?

Påbudt utstyr:

Brems foran

Brems bak

Hvit/gul pedalrefleks

Rød refleks bak

Signalklokke

Påbudt utstyr i mørke/usiktbart vær:

Lykt foran

lykt bak

Sjekkpunkt ellers:

Skruer/muttere

Sete og styre

Dekk (luft/slitasje)

Hvit refleks foran

Eikerefleks

Olje/smøring

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.