Tingretten har også avgjort at han fortsatt skal sitte fengslet på restriksjoner, i form av brev- og besøkskontroll.

Bakgrunnen for det er at de frykter gutten skal ta kontakt med jenter som er involvert i saken, og forsøke og påvirke jentene til å endre sine forklaringer.

Gutten anket fengslingen inn for lagmannsretten, men fikk ikke medhold der.

Sin lave alder til tross, så ble gutten holdt varetektsfengslet fra mars til juni i år, men ble så løslatt.

Dersom politiet går inn til å holde gutten i varetekt helt fram til saken kommer opp for retten, betyr det at han – dersom domstolene går med på det – vil ha sittet over et halvt år i varetektsfengsel før han eventuelt får en dom.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.