– I fjor var det så mange frivillige som meldte seg at vi hadde ventelister. Men så langt har vi bare sju frivillige på lista vår, og vi trenger iallfall 20, sier Anne Thingstad Eriksen, leder for Hamar Frivilligsentral. Men både hun og medarrangør, Hedmark Røde Kors regner med at de får nok hjelpende hender i år også.

Rørende

– Vi kan aldri gi oss med dette. Det er så hyggelig og vi får så mange rørende tilbakemeldinger fra både barn og voksne, sier Margrethe Nordby, rådgiver i Hedmark Røde Kors.

I år er det femte året på rad det inviteres til julekveldsarrangement for deg som sitter alene eller som av andre årsaker gjerne vil oppleve julekvelden sammen med andre. I fjor kom det bortimot 100, barn og voksne, som fikk gløgg da de kom, deilig jule middag, underholdning, kaker og kaffe og gaver. Flere ga uttrykk for at det var den fineste julekveldsfeiringen de hadde opplevd.

– Den viktigste tilbakemeldingen til oss er at folk kommer tilbake år etter år, sier Margrethe Nordby.

Glede andre

Toril Nybrott har vært frivillig tidligere, og er med igjen i år, både som underholder og hjelper.

– Det er så godt å kunne glede andre, og det har vært en stor opplevelse for meg også, sier hun.

Randi Heimholdt Lunde er med som frivillig for første gang og ser veldig fram til det.

– Jeg synes det blir veldig mye pakkestyr i jula og vil gjerne oppleve en litt annen julefeiring. Jeg har snakket med familien om det og de synes det er helt greit, sier hun.

Også Steffen Svanheim og Vegard Sveen har meldt seg som frivillige for første gang.

– Jeg meldte meg for jeg tenkte at dette kan være den fineste jul jeg kan oppleve siden jeg ikke feirer med barna i år. Og så hadde jeg lyst å prøve noe annet, sier Steffen Svanheim.

Penger til gaver

Årets julearrangement skal i stor grad følge tidligere julekveldsarrangement, men Margrethe Nordby og Anne Thingstad Eriksen ønsker seg en endring når det gjelder gaver. Tidligere har de fått gaver i store mengder både fra privatpersoner og bedrifter, og det har gitt et stort merarbeid for å matche gaver med den som skal få dem.

– I år håper vi at bedrifter og privatpersoner heller kan gi oss penger, gjerne på VIPPS, slik at vi kan kjøpe inn gaver. Da kan vi kjøpe inn gaver som passer mottakerne, og de kan få like gaver, sier arrangørene.

I fjor var det noen bedrifter som ga penger til dette arrangementet i stedet for å gi gaver til sine ansatte.

De understreker at det ikke hadde vært mulig å gjennomføre arrangementet uten at Hamar kommune sørger for mat, at Gregers stiller lokaler og at de har gode samarbeidspartnere i næringslivet, deriblant Meny, CC Hamar og Hamar Media.

Påmeldingsfristen for årets julekveldsarrangement er 19. desember. Du som vil stille som frivillig kan melde deg til Hamar Frivilligsentral, mens påmeldingen til arrangementet, er til Hedmark Røde Kors.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.