– I fjor var det så mange frivillige som meldte seg at vi hadde ventelister. Men så langt har vi bare sju frivillige på lista vår, og vi trenger iallfall 20, sier Anne Thingstad Eriksen, leder for Hamar Frivilligsentral. Men både hun og medarrangør, Hedmark Røde Kors regner med at de får nok hjelpende hender i år også.

Rørende

– Vi kan aldri gi oss med dette. Det er så hyggelig og vi får så mange rørende tilbakemeldinger fra både barn og voksne, sier Margrethe Nordby, rådgiver i Hedmark Røde Kors.

I år er det femte året på rad det inviteres til julekveldsarrangement for deg som sitter alene eller som av andre årsaker gjerne vil oppleve julekvelden sammen med andre. I fjor kom det bortimot 100, barn og voksne, som fikk gløgg da de kom, deilig jule middag, underholdning, kaker og kaffe og gaver. Flere ga uttrykk for at det var den fineste julekveldsfeiringen de hadde opplevd.

– Den viktigste tilbakemeldingen til oss er at folk kommer tilbake år etter år, sier Margrethe Nordby.

Glede andre

Toril Nybrott har vært frivillig tidligere, og er med igjen i år, både som underholder og hjelper.

– Det er så godt å kunne glede andre, og det har vært en stor opplevelse for meg også, sier hun.

Randi Heimholdt Lunde er med som frivillig for første gang og ser veldig fram til det.

– Jeg synes det blir veldig mye pakkestyr i jula og vil gjerne oppleve en litt annen julefeiring. Jeg har snakket med familien om det og de synes det er helt greit, sier hun.

Også Steffen Svanheim og Vegard Sveen har meldt seg som frivillige for første gang.

– Jeg meldte meg for jeg tenkte at dette kan være den fineste jul jeg kan oppleve siden jeg ikke feirer med barna i år. Og så hadde jeg lyst å prøve noe annet, sier Steffen Svanheim.

Penger til gaver

Årets julearrangement skal i stor grad følge tidligere julekveldsarrangement, men Margrethe Nordby og Anne Thingstad Eriksen ønsker seg en endring når det gjelder gaver. Tidligere har de fått gaver i store mengder både fra privatpersoner og bedrifter, og det har gitt et stort merarbeid for å matche gaver med den som skal få dem.

– I år håper vi at bedrifter og privatpersoner heller kan gi oss penger, gjerne på VIPPS, slik at vi kan kjøpe inn gaver. Da kan vi kjøpe inn gaver som passer mottakerne, og de kan få like gaver, sier arrangørene.

I fjor var det noen bedrifter som ga penger til dette arrangementet i stedet for å gi gaver til sine ansatte.

De understreker at det ikke hadde vært mulig å gjennomføre arrangementet uten at Hamar kommune sørger for mat, at Gregers stiller lokaler og at de har gode samarbeidspartnere i næringslivet, deriblant Meny, CC Hamar og Hamar Media.

Påmeldingsfristen for årets julekveldsarrangement er 19. desember. Du som vil stille som frivillig kan melde deg til Hamar Frivilligsentral, mens påmeldingen til arrangementet, er til Hedmark Røde Kors.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00