• DIPLOM: Diplomet er et synlig bevis på at Tekstur Frisør har bidratt gjennom «Ringer i Vannet».

Det er NHOs arbeidsinkluderingsprosjekt «Ringer i vannet» som har gitt Liv Marit Rud en 40 prosent stilling som resepsjonist i Hamar-salongen Tekstur. Salongen er medlem av NHO og ble kjent med prosjektet på et av seminarene der.

– Jeg visste ikke at vi trengte en medarbeider, men jeg hadde generelt veldig mye å gjøre. Men da Liv Marit kom hit, kunne hun ta mange av de administrative oppgavene mine slik at jeg kunne jobbe mer med hår. Det har vært helt supert, sier Ida Kristin Søberg, daglig leder og medeier i Tekstur Frisør.

Utenfor arbeidslivet

Liv Marit Rud var inntil 2015 i full jobb innenfor avfallshåndtering da vond nakke, skuldre og rygg satte henne utenfor arbeidslivet. Etter eget initiativ overfor Nav ble hun overført til MjøsAnker.

– Jeg ville så gjerne jobbe. Her har de vært så imøtekommende. Jeg jobber 40 prosent, det er hva jeg klarer, men det er varierte dager med mange ulike arbeidsoppgaver, sier Liv Marit Rud. Hun tar gjerne bilturen fra Åsbygda for å komme til Tekstur etter at hun startet der først i arbeidspraksis i august 2017 og deretter som fast ansatt fra oktober 2018.

På diplomutdelingen fredag mortgen var også NHO-direktør i Innlandet, Jon Kristiansen, jobbkonsulent i MjøsAnker, Line Jonsson og Silje Utkilen, markeds- og informasjonsleder i MjøsAnker.

– Dette er noe av det kjekkeste jeg er med på. Det å kunne gi diplom til en bedrift som har våget å satse, det er så konkret og så flott, sa Jon Kristiansen.

Bruker lang tid

Samarbeidspartnerne håper at slike solskinnshistorier kan vise enda flere bedrifter at de både kan hjelpe andre og seg selv med å ansette medarbeidere gjennom «Ringer i Vannet».

– Vi bruker lang tid på å kartlegge både aktuelle medarbeidere og bedriftene som melder seg for å finne en riktig match. Vi følger også medarbeideren inn i arbeidslivet for å hjelpe vedkommende til å stå i stillingen, men også for å minske risikoen for bedriften, sier Line Jonsson i MjøsAnker. Hun er overbevist om at det er langt flere bedrifter som gjerne trenger medarbeidere i delte stillinger og som da kan finne sin nye medarbeider gjennom «Ringer i Vannet».

Bare i Innlandet er det 47.000 arbeidstakere i aldersgruppa 25 til 67 år som står utenfor arbeidslivet. Nå har rundt 100 NHO-bedrifter i Innlandet åpnet for å ta inn arbeidstakere gjennom «Ringer i Vannet». Også Providor samarbeider med NHO om prosjektet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.