En liten, gullfarget Nissan skrenser forbi på veg fra Maths Pedersens gate i retning Nic Hellands gate. Normalt ville dette vært helt lovlig og dagligdags, men ikke denne tirsdagen.

I forbindelse med stengningen av Ringgata har nemlig trafikken økt merkbart i boliggatene på Mæhlumsløkka. Som en konsekvens satte utbyggerne Hias og Hamar kommune før helga opp forbudsskilt ved alle innkjøringene til boligområdet.

Det er bare ett lite problem: De rundt 12 skiltene som er satt opp betyr «forbudt for alle kjøretøy som drives av motor». Dette betyr i teorien at man risikerer 5.350 kroner i bot dersom man kjører inn på Mæhlumsløkka – også hvis man selv bor i området.

Måtte bryte loven

Jan-Ivar Mellingen i Vislies gate er en av beboerne som har reagert på den noe merkelige skiltingen. En lattermild Mellingen innrømmer at han selv måtte gjøre seg til lovbryter for å komme seg hjem til middag. I en humoristisk e-post til HA skriver han følgende:

– Jeg kunne i grunnen tenkt meg å ta med bilen hjem, men så vidt jeg har hørt koster det 5350 kroner å bryte forbudet. Kan jeg parkere i en annen gate og ta bussen? I den gata jeg bor har vi ikke sett noen buss på ti år. Taxi har heller ikke lov til å kjøre der. Ikke søppelbilen heller, for den saks skyld. Og nå som søppeltømminga har begynt å virke igjen... Hvordan har de som har tenkt ut dette tenkt at vi skal komme oss hjem med bilen? spør han.

Feil i leveransen

Svaret finner vi hos Morten Haug i Hamar kommune. Han forteller at det skjedde en feil i forbindelse med bestilling av nye skilter. De nye forbudsskiltene ble derfor levert uten det høyst nødvendige underskiltet med «gjennomkjøring forbudt». Haug lover at disse skiltene vil være på plass i løpet av svært kort tid.

– Dette skyldes en misforståelse mellom entreprenør og leverandør. Jeg har vært i kontakt med Hias og fått bekreftet at skiltene skal settes opp i løpet av dagen, sier han til HA tirsdag formiddag.

Dermed ser det ut til at beboerne på Mæhlumsløkka snart kan kjøre helt hjem – uten å måtte frykte en diger bot.

Haug sier det blir politiets oppgave å håndheve forbudet mot gjennomkjøring i boliggatene.

– Hias har vært i dialog med politiet og anmodet at det blir gjennomført kontroller, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00